Stefan vel kotek głodek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
- fuerstathos
Łooooooo, mój celebryta
Stefan trochę lepiej. Cały czas sączy się ropka, ale nie już tak bardzo. Przemywam, przemywam, przemywam i daje działać tej całej convenii, która w końcy powinna wywalić to ścierwo i zasuszyć rankę. Wczoraj zrobiłam mu badania kontrolne, morfologia + profile (morfologia w normie, profile będą jutro). Ropień przemyty. Niestety ostatni kieł prawdopodobnie do usunięcia
To on może być powodem tworzenia się siedlisk bakterii. Oglądał go też inny weterynarz przy tej okazji. Uszkodzenie wzroku na tle neurologicznym, ponieważ dno i siatkówka oka w pełni zdrowe. Ivomec - bardzo prawdopodobna przyczyna. Plus całej sytuacji taki, że za jakiś czas wzrok może po prostu wrócić. Dostaliśmy do wkrapiania tropicamidum aby oko się ćwiczyło.
Niestety kotuś się wciąż drapie i myje, czasami jakby chciał z sierści coś wygryźć, ale nic tam nie ma - całego go obejrzałam.
Czy ktoś stosował pastę stomadyne?

Stefan trochę lepiej. Cały czas sączy się ropka, ale nie już tak bardzo. Przemywam, przemywam, przemywam i daje działać tej całej convenii, która w końcy powinna wywalić to ścierwo i zasuszyć rankę. Wczoraj zrobiłam mu badania kontrolne, morfologia + profile (morfologia w normie, profile będą jutro). Ropień przemyty. Niestety ostatni kieł prawdopodobnie do usunięcia

Niestety kotuś się wciąż drapie i myje, czasami jakby chciał z sierści coś wygryźć, ale nic tam nie ma - całego go obejrzałam.
Czy ktoś stosował pastę stomadyne?
„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”
Sonia 20.09.2014
Chrumuś przyjacielu ['] 11.04.2013
Bury, Bati, Rudy, Chispa, Gypsy - 2012
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Stefuś walczy wciąż z ropniem :/ Okazuje się, że między ranką od ropnia a dziurką po byłym kle jest tunelik stąd tak ciężko się goi. Antybiotyk 3ciej generacji jakoś tam sobie radzi ale generalnie bez szału. Wczoraj na wieczornej wizycie u weta dowiedziałam się dodatkowo, że kot ma cały żołądek wypełniony jedzeniem, lekarz się śmiał i tylko czekałam na pytanie "ile Pani mu daje do jedzenia?"
Chyba troszkę za dużo..
Co nie zmienia faktu, że śpi mu się zawsze wygodnie

Oraz bardzo przypodobał sobie spacery po naszym mikro ogródku

Co nie zmienia faktu, że śpi mu się zawsze wygodnie

Oraz bardzo przypodobał sobie spacery po naszym mikro ogródku

„Mimo to wolał być nieobecny całkowicie niż być tylko w części i brakującą resztą udawać. Dlatego był tak niezwykły dla ludzi, którzy go znali. Jeśli znalazł się w ich pobliżu, był dla nich całym sobą. Albo nie było go w ogóle.”
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
wcale nie ma tłustego brzuszka
to same mięśnie!!!! 

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Podczas gdy ja się urlopowałam, Stefanek trafił do Adrianny (domek Whiskasa i Bateryjki - naszych fundacyjnych adoptusiów). Były obawy, oj i to dużo - stan jego zdrowia, inne koty plus pies.. nie miałam jednak serca zostawiać go samego na ponad tydzień czasu tylko z doglądającymi go ludźmi. Początkowo były warki i burki, ale jak się okazało - Stefan to najbardziej "wyczilowany" kot
Mało, że pierwszego dnia zwiedził dom, to ustawił sobie psa oraz bez problemu dogadał się z kotami, rzekłabym - był w stosunku do nich obojętny. Oto, jak Stefan spędzał czas 

Reasumując - Stefanowi nie przeszkadzają inne zwierzęta, zwłaszcza koty. Kika - pies - bała się Stefiego, a on też nie pałał do niej wielką sympatią. Psy zatem - niekoniecznie.

Reasumując - Stefanowi nie przeszkadzają inne zwierzęta, zwłaszcza koty. Kika - pies - bała się Stefiego, a on też nie pałał do niej wielką sympatią. Psy zatem - niekoniecznie.
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Nikt nie interesuje się kotkiem głodkiem
a tylko poczekajcie, jak sierść odrośnie będzie biało-czekoladowy i będziecie umierać z zazdrości!! 
ps dzisiaj Stefan zjadł marchewkę z talerza o.O

ps dzisiaj Stefan zjadł marchewkę z talerza o.O
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
nie bralam tego pod uwage - ale moze faktycznie 

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Muszę porobić
dwa ostatnie są powyżej
Dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u weta. Stan zapalny dziąsełek powrócił po ustaniu działania antybiotyku. Coś tam powalczymy dexafortem + pastą stomadine, ale jak się sprawa nie wyprostuje w przeciągu 2-3 miesięcy to zęby do usunięcia 

Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010
Sonia 20.09.2014
Srebri, Edward - 2010
Bella ['] - 2010