Aszka i Dasza

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
felinity

Post autor: felinity »

Kiedy najwcześniej ta operacja...?
Takie oko na dłuższą metę pewnie zagraża zdrowiu...
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

Jak się nic nie będzie dział to pewnie przy sterylizacji, żeby za jedną narkozą to zrobić
Awatar użytkownika
Lunix

Post autor: Lunix »

potwierdzam że z dziewczyn dzicz niesamowita :D miałam przyjemność po raz drugi się o tym przekonać. i w zasadzie to nie wiem kto ma większą radochę z zabawy - ja czy one? :) obie są niesamowite :serce:
Awatar użytkownika
moorland

Dziewczyny ładnie rosną i pięknieją z każdym dniem, strasznie szaleją i są coraz bardziej absorbujące, mam wrażenie, że nie starczyłoby doby, żeby je wybawić, biegają po swojej bawialni, szczególnie podoba im się nowy namiocik, który przyjechał w czwartek z karmą w gratisie. Lunix musisz koniecznie przyjść odwiedzić dziewczyny, bo ostatnio jak byłaś to jeszcze sceptycznie do namiotu podchodziły, a teraz Daszka wchodzi do środka a Asza ją pcha przez cały dywanik :wink: niestety dzisiaj dość długo zajęło mi naprawianie bawialni, bo została popsuta, a trzeba dokładnie zatkać każdy zakamarek, bo dziewczyny są mistrzami ucieczek, co potwierdzi każdy, kto próbował je kiedykolwiek upilnować (Morri, Lunix :: )
Małe już powoli wychodzą z ochronnego okresu poszczepiennego i czekają na przeniesienie do nowego domu tymczasowego. Jutro zaliczą wizytę kontrolną u weterynarza, zobaczymy jak tam oczka.
Awatar użytkownika
Lunix

Post autor: Lunix »

no i nie zdążyłam :( ale Morri - jak dziewczyny będą u Ciebie to możesz sie mnie spodziewać!! w końcu nie zdążyłam dziewczyn wymiziać na "nową drogę ku domkowi" :wink:
if you want the best seat in the house... move the cat.
Awatar użytkownika
moorland

a no tak, zapomniałam napisać, że dziewczyny się przeprowadziły wczoraj do TDT :wink:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Lunix pisze:no i nie zdążyłam :( ale Morri - jak dziewczyny będą u Ciebie to możesz sie mnie spodziewać!! w końcu nie zdążyłam dziewczyn wymiziać na "nową drogę ku domkowi" :wink:
Zapraszam za tydzień ;)
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

nowe zdjęcia dziewczynek, niestety nie powalają jakością bo dziewczyny ciągle sięgdzieś śpieszyły :roll:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
moorland

No jak? piękne są, a Ola mi doniosła, że Aszka dzisiaj się rozmruczała nawet!
Awatar użytkownika
Morri

:love:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Piękne są. Mega mi się podobają. :love:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

No dobra - ale która jest która?

Bo Daszka (?) ma zarezerwowany dom, a Aszkę musimy lansować. Więc którą promować na fejsie? Ze wskazaniem zdjęcia proszę ::
Obrazek
Awatar użytkownika
moorland

Aszka ma dom, Dasza jest jasna z martwym okiem, Aszka ciemna z białym okiem, na wspólnym zdjęciu Daszka jest po lewej
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

moorland pisze:Aszka ma dom, Dasza jest jasna z martwym okiem, Aszka ciemna z białym okiem, na wspólnym zdjęciu Daszka jest po lewej
Ty weź mi daj link do konkretnego zdjęcia, bo i tak ich nie rozpoznaję.
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Aszka i Dasza przeprowadziły się do prawdziwego ludziowego domu :) Tymczasowego, co prawda, ale co kanapa, to kanapa :)

Na ten moment da się już zauważyć, że Aszka radzi sobie świetnie - ubytek wzroku jest w zachowaniu zupełnie niezauważalny. Zachowuje się, jak normalny, pełnosprawny kociak :)
Temperament ma wszędobylski - jest aktywna i ciekawska. Dodatkowo niesamowity pieszczoch, wpychający się pod głaszczącą rękę i mruczący jak traktor :)

Daszka natomiast jest spokojna i delikatna. Wada wzroku przeszkadza jej nieco, ale nie na tyle, by potykała się o cokolwiek. Na pewno widzi światełko lasera i rozpoznaje przedmioty - nie ma mowy o potykaniu się lub uderzeniu w cokolwiek. Przeskoczy z krzesła na tapczan, nawet jeśli krzesło zmienia odległość i lokalizację. Ale zabawki, które nie wydają dźwięków czasem gubi ;) Pieszczoch numer dwa, w mruczeniu też siostrze nie ustępuje :)

Spodziewałam się, że relacje między kotkami będą bardzo bliskie, tymczasem na chwilę obecną widzę, że bawią się raczej osobno. Daszka "podgląda" Aszę, bo pewnie sama niedowidzi, że coś ciekawego jest np. na szafce. Asza też trochę podgryza mniejszą siostrę, co tej się wyraźnie nie podoba. Myślę, że rozdzielenie ich nie będzie takim dramatem, jak spodziewałam się wcześniej :)
ODPOWIEDZ