Katniss i Peeta

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

u Peetusia ok, cudny, kochany i miziasty. Po ponad tygodniu u nas stwierdzam, że mimo mega miziakowatości Peeta to nie klucha bez charakteru, tam w środku siedzi kocur :: Jak ma dość pieszczot i chce mu się spać to charakterystycznym miauknięciem daje znać, że chce odpocząć i żeby go nie miętolić :: Raz nawet syknął ::

nie podoba mi się jego kichanie i oczka jakby bardziej zaczerwienione, w tym tygodniu idziemy do Żanety

a poza tym mamy problem :cry: z naszym Julusiem, straszny kryzys miał w weekend, dziś do Żanety bo od trzech dni prawie nic nie zjadł :cry: a już było tak dobrze...
zaczęło się od chudnięcia i złych wyników wątrobowych, ładnie zareagował na leczenie, przybrał, a tu w sobotę jakiś kryzys przyszedł... :cry:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Może nowy kot Go troszkę zestresował i stad taki spadek... :(
Awatar użytkownika
kikin

niby nie bo Juluś najlepiej przyjął młodego, bawił się z nim, nie fukał

ale stres na pewno na niego źle działa bo np codzienne podawanie tabletek to dla niego koszmar, wizyty u lekarza mega stres, on zawsze był taki wrażliwy... nie mam pomysłu jak to ogarniać żeby Juluś tak strasznie tego nie przeżywał, Calm vet dostaje, ale na razie nie widzę żeby go to uspokajało
wizytę u weta przypłaca dyszeniem jak u zagonionego psa.... obawiam się, ze to co tak ładnie przybrał to znowu zgubił...
w czwartek mieliśmy robić kontrolne badania krwi,
:roll: widać po nim że się źle czuje, wczoraj na wieczór chociaż z dziury wyszedł i przyszedł się pomiziać
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kikin

Julosław - dwa zastrzyki, kroplówka, temp prawie 40 stopni :cry: dziś kolejny zastrzyk, sama w domu będę robić :shock:
wczoraj po raz pierwszy u lekarza nie dyszał ze strachu, ale nie wiem czy było to spowodowane fatalnym samopoczuciem czy obecnością młodego
w każdym bądź razie nawet dr Żaneta zaleciła wspólną przenoskę ::

Peeta - wczoraj już oczu przez trzecią powiekę widać nie było :cry: też dostał dwa zastrzyki w dupencję plus antybiotyk w tabletkach do końca tygodnia, nie wiem jak on widzi, ale w grandzeniu mu to nie przeszkadza :twisted: apetyt też na szczęście dopisuje

No i wyszedł z niego tygrys :twisted: bez walki nie zamierzał się poddać, nawet dr Żaneta była pod wrażeniem jego aktywności, że niby nie podobny do reszty spokojnego stada z Franowa ::
a w przenosce wchodził Julkowi na głowę, próbował wyjść, leżał do góry nogami :tan:
waży 2,5 kg, pod koniec tygodnia kontrola

codzinnie przychodzi spac mi na kolana :: :: ::
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

kikin pisze:a w przenosce wchodził Julkowi na głowę, próbował wyjść, leżał do góry nogami
to jego stałe zachowanie w transporterku
zwłaszcza lezenie na plecach i wycie do księzyca
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

tabletki przyjmuje młodzież dzielnie :twisted: niestety nadal kicha, oczy nadal kiepskie :roll: za to samopoczucie the best (i jak tu go nie kochać :: )

Juluś lepiej, troszkę ale lepiej, wreszcie zaczął cokolwiek jeść :roll:

zrobiłam dziś pierwszą poważną mieszankę barfową dla Peetula (reszta też oczywiście może gdyby chciała, choć strasznie w to wątpię):
składniki: indyk, kaczka, wołowinka, żółtko, masło, suplementy (przeliczone na barfowym kalkulatorze :: nic na oko) - no ciekawa jestem co Mały na to powie :lol:

śpi, jak na na grzeczne dziecko przystało w łóżku :: z mamusią :: śpi na poduszce z nosem w moim policzku :: musimy się pozbyć tego kataru bo przez to kichanie mi prosto w twarz zawału dostanę :dizzy: oddech też nie daj się, pewnie przez miłość do surowizny :lol: :lol:

w ciągu dnia drzemie w różnych miejscach, nawet przy boku 4 latka ::
Awatar użytkownika
marinella

cały pituluś - przy człowiekach najcieplej i najlepiej
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

trzymam kciuki za zdrówko kotuchów :good:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kikin

na barfa rano się wypiął, ale nie poddam się jak nie chce tak od razu, to spróbujemy małymi kroczkami go przekonać :twisted:

spał mi dziś na szyi :: szaliczek pierwsza klasa ::

wczoraj umył głowę Julusiowi ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kikin

przez ostatnie dni złego samopoczucia Juluś nie chciał się z Małym w zapasy bawić i bardzo Peeta był niepocieszony, Boćkowi nie chce się za bardzo ruszać ze stołu a więc i zabawy ma w nosie, :twisted: jakbym tylko miała większy dom, szukałabym drugiego wariata do towarzystwa :twisted:
Awatar użytkownika
marinella

ale bidusie się pochorowały :(
Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Peeta dostał w zastrzyku immu coś tam w pon
a wczoraj jeszcze beta glukan Żaneta dorzuciła
dziś idziemy na kontrolę
Żaneta mówiła też że to wyjechanie powieki może być spowodowane totalnym niedożywieniem jako kocię i nieodpowiednim wykształceniem mięśni :cry:

Julosławowi od poniedziałku robiłam zastrzyki i mierzyłam temperaturę :twisted: zachwycony no nie był :twisted:, od wczoraj dopiero zaczął jeść i to dopiero Purinę Pro Plan ruszył, a zależało nam żeby w ogóle zaczął jeść
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

co to? szpital w domu? :(
chociaż chyba jakieś wirusy paskudne buszują, nasz Piotruś załapał ostatnio anginę :shock:
ale ma ją chyba na własne życzenie bo włazi do lodówki :evil:

Zdrówka życzy ciocia Asia z pluszakami wszelakimi :)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, 14:05 przez Asia_B, łącznie zmieniany 1 raz.
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
kikin

Asiu a czy Ty wiesz że Peetula ma coś z Piotrusia :: :: ::

próbuje ssać końcówkę mojego nosa w nocy :loco: ::
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

kikin pisze:Asiu a czy Ty wiesz że Peetula ma coś z Piotrusia :: :: ::

próbuje ssać końcówkę mojego nosa w nocy :loco: ::

oooooo jak słodko :)
przecież jesteś Jego Mamą, musisz użyczyć cyca ;)
Do zobaczenia Aniele
ODPOWIEDZ