Trollo

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:serce: :serce: :serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:jebanewalentynki:
Chitos

Post autor: Chitos »

Troolo :)
Ślicznie wygląda :) cudny jest! Tuli ciocia Marta :jump: :jump: :hug: :hug:
einfach

Post autor: einfach »

Trollek ostatnio był trochę bardziej osowiały... choć może nie to, że całkiem osowiały, jednak chyba smutniejszy. Bawiliśmy się i mizialiśmy niby jak zwykle, ale nie dawały mi spokoju te minimalne zmiany w jego zachowaniu.
W ciągu ostatniego tygodnia pojawiła się dodatkowo kilka razy biegunka, więc wczoraj pojechaliśmy do weterynarza i zrobiliśmy podstawowe badania. Co ciekawe, Trollek, do tej pory bardzo posłuszny i spokojny, zaczął walczyć tak bardzo, że musieliśmy go unieruchomić w specjalnym kaftanie :( to utwierdziło mnie w przekonaniu, że kocur gorzej się czuje. I faktycznie - badania pokazały parametry trzustkowe na granicy normy :( potwierdziliśmy także konieczność wyczyszczenia kocurkowi zębów, aby zwalczyć zapalenie dziąseł. Także zaczynamy zaleconą suplementację witaminą B12, umawiamy na czyszczenie paszczy i prosimy o trzymanie kciuków za zdrowie kocurka :ok:

Na pocieszenie tak wygląda Trollek wybawiony, wymiziany i (chyba) zadowolony ::

Obrazek

Jednak życie z Trollkiem to nie tylko miłe kwestie, to także zasady i obowiązki, których Trollek przestrzega, np. ekologiczna reglamentacja zużywanego papieru... :lol:

Obrazek

Dostaliśmy też w spadku drapak, wyyysoookii drapak... nie zdążyliśmy go jeszcze dobrze złożyć, a już po jednym dniu wiedziałam, że to jest to, czego Trollkowi brakowało. Skakał z półki na półkę, z góry na dół i całym sobą mówił, że to jego drapak, super drapak!
Fotka z pierwszego dnia:

Obrazek

"Mój Ci on!" :D
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Piękny Trollo. Kciukasy za zdrowie!
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

jak to trzeba zwracać uwagę na minimalne odstępstwa od normy...
Kciuki trzymamy :good: oby to tylko kwestia zębów!
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
einfach

Trollo dziś był u kociego (i psiego) dentysty. Niestety kocur na pewno ma zapalenie dziąseł, które również na pewno go irytuje :( dobre (tak myślimy) wiadomości są takie, że na razie stan nie jest poważny i nie trzeba będzie kotka dawać pod narkozę i czyścić mu zębów, bo... będziemy mu szczotkować zęby w domu :: i zobaczymy jakie efekty uda nam się osiągnąć. Na razie Trollek tylko trochę dał znać, że mu się nie podoba, ale za to bardzo ucieszył się z porcji tuńczyka, którą dostał w nagrodę żeby jego dzień stał się lepszy :mniam:
Awatar użytkownika
Morri

coraz częściej zastanawiam się, ile problemów behawioralnych może się kryć za zwykłym bólem zębów lub dziąseł...
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

niezmiennie przepiękny KRÓL LEW
einfach

Nie wiem do końca co mam napisać... Trollo to cudowny kot, kochający całym sobą, przytulający się i mruczący jak traktor. Jednocześnie jednak jest to kot tak wymagający opieki, szczególnie emocjonalnej, że czasami można być aż zmęczonym. Jest delikatnym stworzeniem, dla którego każdy odhył od normy i zaniedbanie powoduje duży niepokój, który wiąże się z posikiwaniem.
Udało nam się jednak osiągnąć pewien spokój, dzięki sile rytuałów. Doprowadziliśmy też do sytuacji kiedy Trollo może prawie bez bójek żyć spokojnie z trójcą kocich wspóllokatorek, z chęcią myjąc im głowy. Niestety człowieki pojechały w ostatnim czasie na urlop, więc spokój codzienności został zaburzony i czeka nas kolejna wycieczka do weterynarza :( i konsultacje z behawiorystą... prosimy o kciuki, żeby udało się zapanować nad Trollkowym niepokojem i ulżyć kocurkowi.

Wcześniej pisaliśmy też o czyszczeniu zębów, po krótce więc: Królowi Lwowi nie godzi się tak szczotkować! Pierwsze parę dni dawaliśmy radę, niestety później Trollek tak już walczył, że skutki były dość opłakane... ;) łącznie np. z zadrapaniem na twarzy, pogryzionymi rękoma i zbitym kubkiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

einfach :hug:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
einfach

A tu filmik, pokazujący postęp Trollka w kontaktach kocio kocich:
https://youtu.be/W1i-YK8Crqs?list=PLlNv ... 7753g-dquB

jestem z niego taka dumna :love:
Trollo kocha najbardziej Korinkę, choć inne głowy też myje zawzięcie - tylko Tosi to się najmniej podoba :P Sigrun w ogole te sprawy nie interesują, ale za to Kori ostatnio regularnie pilnuje Trollka, żeby chodził czysty :: i spokojny, bo wydaje mi się, że Kori jest jego oparciem w tym świecie pełnym niepokoju... przychodzi do niej np. spać, ale też jak jest nabuzowany to Kori go przywołuje do pionu i już wszystko jest git :aniolek:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

jeszcze czegoś takiego nie widziałam :aniolek:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

+10 za ścieżkę dźwiękową ;)
einfach

saszka pisze:+10 za ścieżkę dźwiękową ;)
kikin wybierała w zastępstwie za przytłumione dzwięki serialu Young Pope (który serdecznie polecam) :lol:
ODPOWIEDZ