Koty z ulicy Santockiej

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

No pewnie, że rozróżniam :: Sabinka jest większa, jaśniejsza i ma łagodniejsze rysy. Kalinka ma wyrazistą oprawę oczu i jak się nachmurzy ma taką minę, że bez kija nie podchodź ;)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
smellxoxo

Post autor: smellxoxo »

śliczności <3
Awatar użytkownika
Morri

Dziewczyny już dogadane ze stadem :good: Sabinka generalnie nie ma problemów z innymi kotami, Kalinka natomiast coraz częściej zapomina, że powinna zawarczeć, kiedy jakiś kot dotyka ją nosem ;) Na razie nie ma wspólnych gonitw, ale wszystko jest na dobrej drodze :) Początkowe obserwacje na razie się potwierdzają: Sabinka wzięta na ręce, rozmrukuje się, choć na razie nie dość pewnie czuje się na kolanach ;) Kalinka mniej chętna, ale nie pogardzi pieszczotami :) Kluczem do pełnej harmonii jest - jak to często bywa - wspólna zabawa z człowiekiem :) Dobrze wiedzą, kto im daje jeść i kto rzuca piłeczki ;)

Teraz krótki instruktaż rozróżniania dziewczyn:

Obrazek Obrazek

Pysie mają całkiem inne :)
Awatar użytkownika
Morri

Początkowo dość mocno stresowały się zmianą otoczenia. Nawet przez chwilę myślałam, że się pochorują, ale podany w porę Scanomune zdziałał cuda i myślę, że na początku przyszłego tygodnia będziemy się szczepić :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

:ok: za piękne dziewczęta
Awatar użytkownika
Morri

To jeszcze nie norma, ale dobra ilustracja dla potencjału Sabinki :)
Obrazek

dopowiem, że śpi obok Tż ;)
Awatar użytkownika
Morri

jak one mi przypominają moją Sarę, jak była mała :love:
Obrazek
żeby nie było wątpliwości - to Sara ;)
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Bardzo podobne :)
Awatar użytkownika
Morri

Zdecydowanie Sabinka mnie rozczula - sama jeszcze nie przyjdzie wprost, by ją wziąć na ręce, ale na przykład położy się pod krzesłem, na którym siedzę. Kiedy się po nią schylę, już mruży oczy, a wzięta na ręce, zaczyna mruczeć :)
A Kalinka mnie rozśmiesza tą swoją trochę naburmuszoną, zgredliwą postawą ;) Nie wiem, czy taki jej urok, czy jej to przejdzie, bo widać, że się nie boi i bardzo pewnie zajmuje miejscówki ulubione przez rezydentów. Potrafi położyć się w drzwiach i nie przepuścić żadnego kota - bo ona leży. Leży i powarkuje. A one, potulne jak baranki, wycofują się i nie wchodzą jej w drogę. Bywa, że przechodząc koło śpiącej Sary, nawarczy na nią za to, że na nią spojrzała ;) Z mieszkania co chwilę dobiega buczenie Kalinki, ale już się tym nie przejmuję, bo wiem, że powody są niedorzeczne ;) Poza tym żadnych konfliktów :)
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

Morri pisze:Dziewczyny już dogadane ze stadem :good: Sabinka generalnie nie ma problemów z innymi kotami, Kalinka natomiast coraz częściej zapomina, że powinna zawarczeć, kiedy jakiś kot dotyka ją nosem ;) Na razie nie ma wspólnych gonitw, ale wszystko jest na dobrej drodze :) Początkowe obserwacje na razie się potwierdzają: Sabinka wzięta na ręce, rozmrukuje się, choć na razie nie dość pewnie czuje się na kolanach ;) Kalinka mniej chętna, ale nie pogardzi pieszczotami :) Kluczem do pełnej harmonii jest - jak to często bywa - wspólna zabawa z człowiekiem :) Dobrze wiedzą, kto im daje jeść i kto rzuca piłeczki ;)

Teraz krótki instruktaż rozróżniania dziewczyn:

Obrazek Obrazek

Pysie mają całkiem inne :)
śliczne zdjęcia pyszczków :serce:
nić dziwnego, że już się ludzie po nie pchają
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
Morri

Sabinka przyszła się wczoraj przywitać, kiedy wróciłam z pracy :banan:
codziennie lepiej :) maluchy ewidentnie podpatrują moje koty :)
Buczenie Kalinki też coraz rzadsze :) jeszcze tydzień, dwa i będą z nich wzorowe koty :)

coraz częściej Sabinka robi noski z pozostałymi kotami, wczoraj nawet próbowała zachęcić Sarę do zabawy w berka :)
Kalinka natomiast objawia się jako kot wyjątkowo wysokopienny - nowy domek powinien więc zadbać o dobre miejsca do wspinania :)
Awatar użytkownika
Morri

trochę słodkości :love:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Morri pisze:trochę słodkości :love:

Obrazek

Obrazek

trochę?? :)
mnóstwo słodkości :)
ach...to futerko :serce:
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

nosek taki w sam raz do wycałowania :serce:
Awatar użytkownika
Morri

Sabinka stwierdza, że furminator jest faaaaaaaaajny :)
A Kalinka to grumpy cat :cool:
ODPOWIEDZ