Zuzia

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GatosDePau
Kontakt:

Post autor: GatosDePau »

Byłam wczoraj w szpitaliku i miałam okazję poznać Zuzię.

Gdy tylko zobaczyła, że ktoś zbliża się do jej klatki, zaczęła miauczeć pragnąć zwrócić na siebie uwagę. Ocierała się o pręty klatki i o mój palec, gdy nim przez te pręty ją głaskałam. Mruczała do tego mojego jednego palca, a kiedy wyjęłam ją w klatki i postawiłam na niej, prężyła się, przytulała, wtulała łepek w dłoń, mruczała i tak bardzo, bardzo cieszyła się, że ją głaszczę.

A ja, licząc te maleńkie koraliki jej kręgosłupa, pytałam świat: jak można porzucić taką koteczkę, jak można zagłodzić ją do tego stopnia?
Ktoś ją skrzywdził, ale ona nie straciła zaufania do człowieka, wręcz przeciwnie, daje się brać na ręce osobie, którą widzi po raz pierwszy i mruczy, łasi się, patrzy z nadzieją, że może ktoś zabierze ją w końcu do prawdziwego domu i odwzajemni jej bezwarunkową miłość.

Wspaniała z niej kotka, ufna, cierpliwa, łagodna i miła.
Zbyt mało Don Kichotów,
Zbyt wiele wiatraków.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:cry3:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Dziewczyny - podzielam Wasze odczucia - dla mnie wchodzenie do szpitalika teraz - właśnie przez Zuzelkę - to niemal trauma... W poniedziałek będziemy wiedzieć więcej o Jej stanie zdrowia i będą mogły zapaść jakieś decyzje...
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Zuzia to naprawdę cudowny kot - jest jednym z największych przytulaków, jakie znam! Wystarczy podejść i pogłaskać, a od razu barankuje, łasi się, wtula łepek w dłoń i mruuuczy, nawet jeśli dana osoba jest dla niej zupełnie obca. Rozczulająca jest ta jej ufność...

Ale to nie znaczy, że z Zuzią można zrobić wszystko, co się chce! O nie - może i na wadze straciła, ale na duchu w żadnym razie. Jeśli coś się jej nie podoba, to zamiauczy, zamruka, zaprotestuje, pokazując wyraźnie, że mimo wieku i niedowagi jest stuprocentowym kotem, takim, który zawsze ma swoje zdanie :D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Doris

Post autor: Doris »

jaggal pisze:Zuzia to naprawdę cudowny kot - jest jednym z największych przytulaków, jakie znam! Wystarczy podejść i pogłaskać, a od razu barankuje, łasi się, wtula łepek w dłoń i mruuuczy, nawet jeśli dana osoba jest dla niej zupełnie obca. Rozczulająca jest ta jej ufność...

Ale to nie znaczy, że z Zuzią można zrobić wszystko, co się chce! O nie - może i na wadze straciła, ale na duchu w żadnym razie. Jeśli coś się jej nie podoba, to zamiauczy, zamruka, zaprotestuje, pokazując wyraźnie, że mimo wieku i niedowagi jest stuprocentowym kotem, takim, który zawsze ma swoje zdanie :D
Charrakterek, to lubię ;)
Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie powitają.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Zuzelka ma chore nerki :(
Nie poddajemy się jednak - jesteśmy już po pierwszej kroplówce - póki co dożylnie serwujemy Małej także wspomagacze odżywcze - bo zupełnie nie ma apetytu:(
Dziś wzgardziła convą, mięsem surowym, tuńczykiem... Zobaczymy, może przez noc zgłodnieje...
Generalnie - podczas prawie półtoragodzinnej wlewki koteczka cały czas leżała grzecznie na moich kolanach - czasem sobie zmieniając pozycję. Najbardziej niewiarygodne zaś jest to, że cały czas - PÓŁTOREJ GODZINY!!! - MRUCZAŁA...
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Dziś o 6 powtórka - pod koniec niestety mała zaczęła się denerwować, ale to pęcherz dawał się we znaki:)
Trzymajcie kciuki, żeby wenflon wytrzymał, bo dziś już mocno przytkany, a musi wytrzymać jeszcze 2 razy - jest dosyć cienka igła, bo Malutka ma bardzo słabe naczynia;(
Zuzelka trochę pojadła, ale naprawdę mizernie... Za to jest bardzo ciekawa świata za drzwiami, co daje nadzieję:)
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Zuziaczek :)
Ciekawa świata była od początku - dlatego wierzymy, że wszystko się jakoś ułoży i że będzie dobrze. Gdyby tylko zaczęła lepiej jeść, nabrała trochę sił...
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Mocno trzymam kciuki!!!! Wyniki nie są takie najgorsze, musi być dobrze!
Olu, wpisz może wyniki - będzie łatwiej porównywać z późniejszymi badaniami.
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

oko, jak tylko dotrę do domu!
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

kreatynina 475,1
mocznik 63
fosfor 2,47
Awatar użytkownika
monka