Babcia Biszkoptowa

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Znalazłam karmę, którą Bibi wcina aż jej się uszy trzęsą :: RC Convalescence mokra. Humor dopisuje :ok:
Wieczorem wenflon nie chciał już niestety współpracować, więc kroplówka poleciała podskórnie. Jutro wymieniamy ustrojstwo i walczymy dalej :)
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

i tak ma być, o! :D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Awatar użytkownika
Morri

Byliśmy dziś na wymianie wenflonu. Poprosiłam przy okazji o zmierzenie ciśnienia. Bibi ma nadciśnienie. Najwyższe odczyty podchodziły pod 190 na... ale za miarodajny wet uznał 157 na 80. Za dużo :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

a dostaje benefortin?????
i gdzie - Pod wieżą?????????????????
Awatar użytkownika
Morri

No właśnie nic nie dostaje na to nadciśnienie jeszcze :? Przecież to nie pomysł weta, żeby sprawdzić ciśnienie :roll: :roll: :roll: Zabrałam ją Nad Wierzbak, jak jechałam z Orionem na kastrację. Wyniki oczywiście dorzucę do kompletu wiadomości Pod Wieżę, żeby dołączyli leki...
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Babcia chyba dostała Fortekor - on obniża ciśnienie, o ile dobrze kojarzę...
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

ale kiedy ten fortekor? bo to to samo co benefortin - więc byłoby oko!
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Widziałam w zaleceniach z czwartku - Bibi powinna dostawać go wieczorem.
Awatar użytkownika
Morri

Dostaje - ciśnienie więc było mierzone już na lekach
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

o kurde - to może Cardilopin - tak jak Zelda - tylko minimalna dawka????
Awatar użytkownika
Morri

Na razie wszystko wskazuje na to, że Bibi czuje się duuuuużo lepiej! :tan: To, ile zaczęła jeść jest wprost nieprawdopodobne! Sama domaga się kolejnego posiłku i wcina z takim apetytem, że aż miło patrzeć :serce: Jest też niezmiennie przekochana :) Patrzy na człowieka tak ufnie, że nie wyobrażam sobie tego zaufania zawieść w jakikolwiek sposób... Mimo nieprzyjemności, jakie jej codziennie serwujemy, przy których okazuje się niesamowicie silnym kotem, nie chowa urazy i przychodzi, gdy ją wołamy :) Mniej też śpi, częściej zastaję ją na parapecie obserwującą świat za oknem :)
Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Buziaki dla Bibi :serce:
Awatar użytkownika
Morri

Bibi napędziła nam stracha... Od zmiany kroplówek na dożylne z elektrolitami obserwowaliśmy spektakularną poprawę - apetyt za dwóch, żwawość i kontaktowość - aż tu nagle przedwczoraj strajk głodowy, a potem wymioty :( Zmieniliśmy kroplówkę na dożylną NaCl i Bibi znów zaskoczyła. Może to zwykły zbieg okoliczności - grunt, że apetyt wrócił :)
Dziś byliśmy na kontroli u weterynarza - znów pobrana krew na badania i z niepokojem czekamy na wyniki. Bibi jednak zachwyciła swoim wyglądem - przybrała na masie, poprawiła jej się sierść - trudno się nie zachwycić ;)

Bibi obecnie przyjmuje Renalvet, Hepatiale i Fortekor 1/8 tabletki dziennie. Dziś dołączyliśmy Azodyl. Kroplówka - do wyników na razie NaCl.

Kota uwielbia mojego P. Nawet jeśli nie ma apetytu, jeśli on głaszcze ją dostatecznie długo, na pewno coś zje. Mam wrażenie, że głównie po to, by sprawić mu przyjemność ;) Bo to mądra kota jest. Baaardzo mądra :)
Awatar użytkownika
Morri

Obrazek
Mamy wyniki :banan: :banan: :banan:

Kreatynina: 4,8 (było 6,2)
Mocznik: 250 (było 306)
Fosfor: 2,7
parametry wątrobowe ok :)

Ogólnie wszystkie parametry lepsze niż podczas ostatniej kontroli :tan:
ODPOWIEDZ