Serafin

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Serafin

Post autor: Morri »

Przedstawiam Serafina :)
Obrazek

Miałam go tylko odebrać od weta po kastracji, ale tak jakoś... został :oops: Otworzyłam transporter, a miniaturowa główka natychmiast przytuliła mi się do dłoni :love:

Serafin pojawił się w dokarmianym stadzie, z którego pochodzi także nasza Zelda. Początkowo myśleliśmy, że to jej syn, jednak w rozmowie z karmicielką okazało się, że to jeden z dwóch kociaków podrzuconych do grupy zeszłej jesieni. Drugiemu nie udało się przetrwać zimy :(
Kocurek jest maleńki, z postury przypomina dwumiesięczne kocię, choć ma stałe zęby i miał w pełni wykształcone gonady. Sierść kompletnie matowa i o kolorze, który nie daje się określić... Zapewne skutek niedożywienia...

Obrazek

Malec jest skrajnie proludzki, nakolankowy i zakochany w człowieku do granic :love:

Więcej zdjęć Serafina na picasie
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Morri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Jaki cudak :love:
Obrazek
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Ślicznota! :)
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

o jezusie :love: :love:
Morri pisze:Miałam go tylko odebrać od weta po kastracji, ale tak jakoś... został
:diabel: :palacz:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

:serce: cudny

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
agnieszkaMLD

Post autor: agnieszkaMLD »

Te oczy!
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Oczy ma faktycznie hipnotyzujące :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Tu w całości widać Serafinkowe futerko:
Obrazek

Myślę, że nie ma się czym zachwycać :? Futerko jest matowe i wyraźnie "chore". Kiedy kocurek dojdzie do siebie, możemy liczyć co najwyżej na to, że będzie dymny. A może całkiem czarny? Zresztą, jakie to ma znaczenie, kiedy charakter ma przecudowny :love: jest radosny, łagodny i zakochany w człowieku :serce: czego chcieć więcej? :)
Jest grzeczny i pełen radości życia, co widać nawet na zdjęciach :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Apetyt Serafin ma ogromny, żadne choróbsko się nie kluje, choć widzę, że ma zaczerwienione dziąsła. Na początku przyszłego tygodnia jedziemy na gruntowny przegląd do weta.
Awatar użytkownika
Morri

Zrobiliśmy małemu badania krwi - wyniki nie wykazały nic niepokojącego :good:
Dziś kończymy odrobaczanie i Serafin wreszcie będzie mógł się cieszyć swobodą :) A widać, że otoczenie go fascynuje! Zachowuje się jak mały dzieciak w sklepie z zabawkami :) Wszystko jest ciekawe i warte uwagi - szczególnie szmaciane myszki, z którymi można paradować po całym mieszkaniu ;)

Obrazek
Obrazek

W weekend zrobiliśmy sobie małą sesję na balkonie - strasznie mu się podobało :)
Obrazek
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Z tego zdjęcia https://plus.google.com/photos/110103969880165520044/albums/6138110001140378369/6142497848712245682?pid=6142497848712245682&oid=110103969880165520044
(nie umiem wkleić go tutaj) ciężko wywnioskować czy mu się podobała ta sesja :P
Ale na pewno podoba mu się drapak i broni go jak prawdziwa czarna patera ;)

Śliczny Serafin, można się zakochać:) :serce:

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

sesja boska a Serafin do schrupania :serce:
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
m_adzik

Post autor: m_adzik »

:love:
Awatar użytkownika
Morri

Serafin daje się poznać, jako kociak o takich pokładach uroku i wdzięku, że wybacza mu się absolutnie wszystko :serce: A nie jest to z pewnością kociak o anielskim charakterze ;)
To mały złośnik, który paca łapką, gdy coś mu się nie podoba (nie tak głaszczesz, teraz mi nie przeszkadzaj, za długo mnie nosisz, chcę jeść natychmiast, nie przeszkadzaj, jak biegam, moich pazurków się NIE dotyka, gdzie pchasz tę tabletkę itd, itp). Jest przy tym zupełnie nieszkodliwy i jego foszki są bardzo maleńkie i takie jakby pół-żartem - pryskają jak bańka mydlana w mgnieniu oka. To chyba dlatego, że Serafin traktuje człowieka po prostu jak kumpla ;) Jutro mamy pierwsze spotkanie w sprawie adopcji ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Olinka

Post autor: Olinka »

:D :ok:
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:aniolek:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
ODPOWIEDZ