Asnna
Wysłany: Sro 16 Maj, 2018 18:13 Gałgan i Szubrawka
Gałgan i Szubrawka, czyli dwa 6-tygodniowe kociaki ze stada golęcińskiego, które wg karmiciela odrzuciła matka.
Dzieciaki trafiły do mnie wieczorem 13 maja, niedożywione, zapchlone, ze świerzbem w uszach i kocim katarem. Na drugi dzień po wizycie u weterynarza rozpoczęła się czynna batalia o ich życie. Maluszki ważą o wiele za mało - Szubrawka (biało-ruda) niecałe 250g, a Gałgan (biało-czarny) niecałe 300g. Ich stan powoli, ale sie poprawia, wychodzimy z biegunki, aplikujemy leki, jemy znacznie lepiej i chętniej. W tych zaropiałych oczkach kryje się ogromna chęć życia, i choć Szubrawka nieco odstaje od swojego łobuzowatego brata, zaczyna nadrabiać zaległości
_________________ If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Asnna
Wysłany: Sob 19 Maj, 2018 18:33
Dzieciaki mają się coraz lepiej, sukcesywnie tyją, aktualnie Gałgan waży 360 g, a Szubrawka 280. Ruda przybiera wolniej, ale pamiętajmy, że ma więcej do nadrobienia Apetyt dopisuje, po biegunce nie ma śladu,świerzb z uszu prawie zniknął Dwa dni temu wyglądały tak:
W kolejce do weterynarza miały dobry humor, który utrzymuje się już dłuższy czas, maluchy zaczynają broić i chętnie się bawią
_________________ A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Asnna
Wysłany: Nie 20 Maj, 2018 20:22
W zasadzie kociaki mają już 7 tydzień na karku i jak na tak poważny wiek przystało, matka zastępcza nie musi już wycierać gili spod nosa, choć nigdy nie było ich wiele Oczka otwarte już są całkowicie, uszka czyste
Tu Gałgan z Johnym
Wcinamy jak takie małe koparki, byle dużo Jemy osobno, bo Gałgan lubi włazić cały na karmę i siostra nie ma takiej siły przebicia, żeby go wywalić. Ale waga się zwiększa - po dzisiejszym ważeniu Szubrawka ma 310, a Gałganek przekroczył 400
I kilka fotek z popołudniowego relaksu W chwilach wolnych od spania, jedzenia i aplikacji leków dzieciaki biegają jak nakręcane, mordują zabawki i urządząja sobie zabawy w chowanego połączonego z berkiem
Asnna
Wysłany: Pon 21 Maj, 2018 20:11
Szubrawka wraz z przyrostem wagi zaczyna nabierać charakterku
I dowody zbrodni - brat nasikał, to ja tez mogę
Neda