Jaś i Małgosia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Nie służy Jasiowi i Gośce samotny pobyt w siedzibie... Oprócz oczywistych spraw, jak brak towarzystwa człowieka, ostatnio Gośka coś wywinęła i od kilku dni kuleje na przednią łapkę :/

Obrazek

Jutro jedzie na kontrolę do wet. Prócz tego, katar ich nie opuszcza, choć jest zdecydowanie lepiej, niż było. Na razie mają przerwę w antybiotyku, który nie zlikwidował problemu, a dostawały go już bardzo długo. Prawdopodobnie trzeba będzie zrobić posiew i ustalić co tam im w tych nosach gra dokładnie, choć Jasiowi zdecydowanie mniej niż Gośce.

Obrazek

Charaktery mają różne, i gdyby poszły do osobnych domów, nie byłoby większej tragedii...Gośka toleruje Jasia, ale tylko, gdy ten jej w drogę nie wchodzi, w innym wypadku dostaje wyraźne ostrzeżenie. Dogadują się ale miłości między nimi nie ma ;).
Jasiu nadawałby się na dokocenie, gdyż jest oazą spokoju i dosyć szybko przyzwyczaja się do innych kotów, poza tym lubi się bawić. Jest bardzo łagodny i zawsze odprowadza nas do wyjścia na koniec dyżuru, pierwszy też przybiega na powitanie :) Chyba nigdzie nie było wspomniane jeszcze, że oba są ciche - Jasiu miauczy bezdźwięcznie a Gośka wcale.
Gośka może innych kotów nie lubi, ale za to miziać lubi się bardziej niż Jasiu, który brany na kolana od razu się wyrywa :) Nie ma jednak w nich agresji, nawet jak im się coś nie podoba (a nie podoba im sie dostawanie tabletek), to najwyżej uciekają, ani nie syczą, ani nie drapią umyślnie.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Może to kulenie to objaw kociego kataru...
Awatar użytkownika
monka

Gośka jednak dziś pojechała na kontrolę, łapka została obmacana, ale nic poważnego nie stwierdzono. Nie boli ją ta łapka, co zresztą też wcześniej zauważyłam, bo używa jej zupełnie normalnie, tylko kuleje....Trzeba obserwować, w razie gdyby się pogorszyło będzie konieczne rtg.
Awatar użytkownika
monka

Gośka przy okazji swojej toalety też nas ostatnio urzekła "filipową" pozą:

Gośka

:lol:
Kurciak

Post autor: Kurciak »

pięknie!!! jestem pod wrażeniem jej umaszczenia i jej pycholka!!! rewelacyjne kociaki!
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Też jestem Nimi zauroczona :)
Awatar użytkownika
Essi

Post autor: Essi »

Dzieciaki od dzisiaj u mnie :)
Super rezolutne, super wesołe, z super apetytem :D Po przyjeździe od razu, bez skrępowania, zapoznawały się z nowym miejscem, chyba w godzinę zdążyły obadać WSZYSTKIE czarne dziury i zakamarki w domu, zupełnie ignorując rezydentkę, której burczenie dobiegało gdzieś z czeluści :lol:
Są bardzo miziaste i zawsze chętne na głaskanie :) Wprowadziły też mnóstwo życia, co chwilę gdzieś biegają, gonią się, biją, bawią wędką i piórkiem (z tym świetnie radzą sobie nawet same).
Niezłe z nich czyściochy! Nie dość, że ciągle skrupulatnie się myją, to Jaś bardzo ładnie układał i uklepywał świeżo nasypany żwirek, a Małgosia ze zdegustowaną miną zakopywała kawałek łososia, który wzgardzony przez całe kocie towarzystwo, leżał marnie na podłodze... :lol:
Zdjęcia niebawem :)
Awatar użytkownika
monka

Essi pisze:Dzieciaki od dzisiaj u mnie :)
Super rezolutne, super wesołe, z super apetytem :D Po przyjeździe od razu, bez skrępowania, zapoznawały się z nowym miejscem, chyba w godzinę zdążyły obadać WSZYSTKIE czarne dziury i zakamarki w domu, zupełnie ignorując rezydentkę, której burczenie dobiegało gdzieś z czeluści :lol:
Są bardzo miziaste i zawsze chętne na głaskanie :) Wprowadziły też mnóstwo życia, co chwilę gdzieś biegają, gonią się, biją, bawią wędką i piórkiem (z tym świetnie radzą sobie nawet same).
Niezłe z nich czyściochy! Nie dość, że ciągle skrupulatnie się myją, to Jaś bardzo ładnie układał i uklepywał świeżo nasypany żwirek, a Małgosia ze zdegustowaną miną zakopywała kawałek łososia, który wzgardzony przez całe kocie towarzystwo, leżał marnie na podłodze... :lol:
Zdjęcia niebawem :)
One z jedzenia kochają tylko Animondę Carny :) Cokolwiek dostawały innego, nie zjadały...
Awatar użytkownika
Essi

A wiem, wiem :) Dziś każde już po 2 miseczki wyczyściło ;) Serce rośnie :D
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:D super wieści
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Asia_B

Post autor: Asia_B »

Miód na moje serce
Bardzo się cieszę!
Buziaki Łobuziaki :love:
Do zobaczenia Aniele
Awatar użytkownika
Essi

Obiecane zdjęcia!
Małpiszony są tak fotogeniczne, że nawet taka fotograficzna ofiara jak ja, może im zrobić niezłe fotki :: ;)

Pychol gosiny:
Obrazek

Tu w całej swej pięknej okazałości:
Obrazek

Łapunie :love:
Obrazek

Jaś - elegancik:
Obrazek

Łapunie :aniolek:
Obrazek
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

gosiunia na podusiach jest the best

widać jak kotek znosi cięzko to zamknięcie w domu po roku swobody i wolności :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

no nareszcie w domku!!!!! teraz dopiero będą miały okazję naprawdę sie pokazać:)))
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

pięknie się prezentują :D :D :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
ODPOWIEDZ