Siostry i bracia Ksero

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

pozwalam sobie zacytować Lunix :D

ta z lewej to kserówka mniejsza, ta na dole to kserówka większa, która się mizia tak, że nie ma szansy zrobić jej zdjęcia bo się rusza.. ;)
Burasia to się wie która ::

Obrazek

Burasia we własnej osobie :)
Obrazek

i Mama
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

kserówka mniejsza mianowana na Veronę :) od dziś u mnie, zakładam osobny wątek.

edit brynia: dodałam link do wątku
Ostatnio zmieniony 02 paź 2014, 8:18 przez Eva, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
moorland

Post autor: moorland »

dzisiaj do Dt jadą Roma i Alaska

Obrazek

Obrazek

mama czeka na przeprowadzkę do DS

Obrazek

mała czarna siostra leczy się z początków kk, ale jest bardzo towarzyska-Florencja

Obrazek

Obrazek

i jeszcze jedyni chłopcy w stadzie ksero- czarny dymny i rudy, czyli Torino i Milan
Torino matkuje Milanowi, co wejdę to Milan go namiętnie ciamka.

Obrazek

edit brynia: poprawiłam linki fotek
Ostatnio zmieniony 01 lis 2014, 21:49 przez moorland, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kikin

melduję posłusznie, że Roma i Alaska zajechały do DT ::

resztę jutro :tan:
Awatar użytkownika
Eva

czekam bardzo na info - może jako siostry będą miały z Veroną podobne charaktery i wsposmożesz nas w socjalizacji
Awatar użytkownika
kikin

Dakota u mnie od 1,5 tygodnia, socjalizacja przebiegła wzorowo, pierwsze 24 h w odosobnieniu, potem wzięłam miziaka na ręce i wyniosłam do towarzystwa, poszło gładko, nawet zapoznanie z psem
miewa momenty, że włazi pod szafę, ale na jedzenie przybiega jako pierwsza i bawi się już z resztą, u mnie o tyle łatwiej, że Rezydenci raczej pokojowo nastawieni, to znaczy Peeta kocha wszystkich, Lilianka pofuczała i jej przeszło, Boxtel ze stoickim spokojem i wyrozumiałością przyjmuje kocięta, Kiki fuka i syczy, ale omija z daleka

Alaska dziś w odosobnieniu w sypialni, jutro wynoszę do towarzystwa i zapoznajemy się z rodzina
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Eva

Alaska jest cudna :serce: jak odbieraliśmy Veronę to właśnie Alaska miziała się najbardziej :) ciekawi mnie czy/jak i Roma się oswoi, Moorland mówiła, że Roma jest największym Dzikiem z nich trzech ;) Verona póki co nie wykazuje oznak oswojenia z obcym Futrem...
Awatar użytkownika
moorland

Verona ma bardzo podobny charakter do Mii, u niej z tego co widzę na wątku trochę to trwała, ale już nastąpił przełom, a tam są dwa pieski także i tak dzielnie sobie poradziła.

A mi się druga mama ksero okazała miziasta, 2 dni z transportera nie wychodziła i już odetchnęłam z ulgą, że dzikowata, a tu dzisiaj wyszła do mnie i zaczęła się ocierać o kraty i mruczeć :roll: Q**a :marudzi:
Awatar użytkownika
moorland

no i mama ksero 1, czyli Dana, pojechała do nowego domu. Będzie mi jej brakować, bo mnie codziennie od drzwi traktorem witała i stawała na tylnych łapkach jak surykatka, żeby ją pogłaskać. Nowy dom obkupiony po uszy, jeden pokój przystosowany do potrzeb koteczki, drapaczek, kartony, pudła, pudełka, legowisko, w ogóle bardzo bardzo fajnie :) a to młodzież studencka, myślę, że Dana będzie miała tam bardzo fajnie.
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Moorland będzie dobrze:):) znajdziemy Ci inne dziewczyny do głaskania :twisted: :twisted: :twisted:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Parma (czyli mama ksero nr 2) przeprowadziła się do DT i wspólnego wątku z Veroną :arrow: http://forum.kocipazur.org/viewtopic.ph ... 506#113506
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamagaro

Post autor: Kamagaro »

To może kilka słów o Florencji, którą goszczę u siebie od piątku ::
Jeśli istnieje coś takiego jak kocie ADHD to malutka z pewnością je ma ;) Wszędzie jej pełno, uwielbia się bawić, biegać, skakać i ucinać drzemki przyklejona do człowieka. Ale najbardziej to kocha zaczepiać moją kocicę :diabel: która z początku reagowała syczeniem i burczeniem (to jej pierwsze spotkanie z drugim kotem), ale po dwóch dniach widzę że powolutku dziewczyny przełamują lody i chyba moja kotka zaczyna Florcię tolerować. Mała elegancko korzysta w kuwety, apetyt jej dopisuje i generalnie zdążyła skraść już nasze serca :D
Za tydzień jedziemy na szczepienie, a za 2 tygodnie ostatnie odrobaczanie.
Fotki wkleję jak tylko otrzymam link do albumu na Picasie.

Florencja skradła również serce moim rodzicom, którzy zastanawiają się czy mogliby ją adoptować :D
Awatar użytkownika
Eva

Kamagaro pisze:Florencja skradła również serce moim rodzicom, którzy zastanawiają się czy mogliby ją adoptować :D
:love:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

ale jajka:))))))
ODPOWIEDZ