Negra

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

No właśnie :: Jak ja uwielbiam te jej obłędne spojrzenie :twisted: :love:
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Powtórzę, Nergul-Nazgul :twisted: hehehehe strach po mieszkaniu w nocy chodzić.
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Post autor: Kri »

Nosferatu pisze:strach po mieszkaniu w nocy chodzi
Psy się boją :P A Negra w łóżku z nami nie śpi, ale często przychodzi do sypialni na psie posłanie albo rano siedzi w drzwiach, także psy same do pokoju nie wejdą. Psy generalnie podążają za nami, więc jeśli my się z dużego pokoju transportujemy do sypialni, to one też. Czasem jednak zostają żreć, etc. Niedawno leżymy już w łóżku Ptyśka z nami, a z korytarza dochodzi skamlenie... Negra zasiadła koło drzwi blokując swobodny dostęp do sypialni i Benia-cykor wołała pomocy. :twisted: Cza było ją ratować, bo ze zgryzoty i wrodzonej upartości pewnie wyłaby pół nocy.
A Ptyś szramę ostatnio na gębie zaprezentowała, także podejrzewam, że Negra i jej okazała miłość. :P
Nie mówiąc już o Simbie. Już pierwszego dnia, kiedy siedział w kojcu, serdecznie przywitała go gamą dźwięków w stylu: hhhhhhhhhhhhhhhh, hrhrhhr, ssssss... A dziś rano, kiedy mały biegał swobodnie i spotkał ciocię-smoczycę, to został tak osyczany, że myślałam, że Nazgul zaraz i ogniem go omiecie. ::
Także u nas standard. Wszyscy żyjemy w harmonii. :diabel:
:)
Kobiety i koty zawsze będą robić to, co chcą,
a mężczyźni i psy powinni się zrelaksować i powoli oswajać z tą myślą.

Robert A. Heinlein

http://www.ezopoznan.pl/
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Dawno nic nie pisałam, bo przyszła jesień i Negra opuściła swój zdawałoby się ukochany drapak. Przeniosła się na hamak na kaloryferze, pewnie dlatego, że spółdzielnia ciepło dała i ją ładnie w dupsko grzeje. W klimacie szarugi Negra snuje się między owym hamaczkiem i michą i tak na błogim lenistwie mijają jej dni.
Żeby ją nieco ożywić :twisted: i wprowadzić atrakcję :wink: do jej życia pojechałyśmy dziś na coroczny przegląd. Kota serio się postarzała albo bardziej zaufała (chyba w sumie jedno i drugie), bo udało mi się ją pierwszy raz w historii pojmać rękami a nie na podbierak. Dumna jestem. Negra się wściekła i zajadle waliła łapą w drzwiczki transportera. W samochodzie nieco zawodziła, ale nocą, kiedy poluje na skarpety potrafi głośniej i bardziej wytrwale, więc było spoko.
Cudowne wieści są takie, że badania nie wykazały żadnych przerzutów nowotworu. :tan:
Widać pozbyliśmy się gnoja!!! :twisted: :banan: :banan: :banan:
Kota ogólnie jest w dobrej formie. Waży 3,5 kg, ale doktor mówił, że w sumie jest raczej chuda i mogłaby nawet nieco przytyć.
Są też jednak złe wieści, Negrze posypały się Nerki i musimy zmienić karmę i włączyć leczenie.
Do badań zapodano jej głupiego jasia, ale doktor i tak powiedział, że Negra to kot szalony. :king: Już mu nawet nie tłumaczyłam, że to caryca. :wink:
Uśmiech uśmiechem ale oznacza to, że ciężko będzie ją ogarniać, co mocno utrudnia leczenie. Nie ma sensu przy takiej dzikości przywozić codziennie na kroplówki żeby ją oczyścić. A ponadto podczas badań na ogłupiaczach, momentami jak to dr określił "stawała". Mnie to zmroziło i już nie chcę jej tego jacha podawać.
Teraz bidulka jeszcze oszołomiona kręci się po domu i tak porzyguje pianą... Żal tego czarnego diabełka dzisiaj, żal. :roll:

Robert A. Heinlein

Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:pociesza: :hug:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Obrazek
Sara
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Ding-dong, w minionym tygodniu nasza czarna szelma została adoptowana!!! :aaa: :aaa: :aaa:
Kto się odważył? Niespełna rozumu DT przekwalifikował się na DS i jest! ::
Skąd taka decyzja po latach? Budujemy dom, więc Negra będzie miała ogródek, który był dla mnie warunkiem koniecznym adopcji. Mam nadzieję, że mały dzik będzie się cieszył trawką tak mocno jak mi się wydaje, że będzie.
Trzymajcie kciuki na wiosnę. Czy za Negrę? Nie, za koty, które dotychczas spokojnie mieszkały w okolicy. Hehehe :: :: ::

Robert A. Heinlein

Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Super :)
Negra postrachem okolicy będzie :diabel:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:pijaki:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
hanna

Post autor: hanna »

Gratulacje dla rodzinki Negry Obrazek .

To Negra zostanie kotem wychodzącym :shock:

Okoliczne koty trzeba wysłać na szkolenie Obrazek
Sara
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

czekamy na fotki z DS ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

hanna pisze: To Negra zostanie kotem wychodzącym :shock:
Większość życia była. Ona raczej została kotem niewychodzącym, więc teraz wróci do tego co jak mniemam kocha. Zobaczymy, jeśli jej się odwidzi i natura nie spodoba, czy też nie przypomni, to przecież nikt jej zmuszał nie będzie. Patrząc na jej zainteresowanie dworem za oknem, ptakami, etc. obstawiam, że będzie dzika radość. :P

Robert A. Heinlein

Awatar użytkownika
Kri
Kontakt:

Negra i cała nasz Familia, czyli Paweł, Beza, Ptysia i Ja, ściskamy Was świątecznie. Muuuah! :*

http://www.jibjab.com/view/TzejcJYDTE21TkiaX0EFCA

PS. Bryniu, czy można tego linka tak zamontować żeby otwierało się w poście?

Robert A. Heinlein

Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

śliczne :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Super :turla: Radosnych Świąt!

Niestety raczej nie da się wrzucić tego filmiku do posta :hmm: No chyba, że ktoś mądry potrafi.
ODPOWIEDZ