Pixi i Dixi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Dziś Pixi z samego rana albo była jeszcze noc :hm: pierwszy raz przyszła i otarła się o nogi :: :: :: ::
a później... tak koło 14stej gdy siedziałam na kanapie przyszła sama i położyła mi się na nogi :!: :pijaki: :tan:
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

:aniolek:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Kurciak pisze:przyszła sama i położyła mi się na nogi
:banan: :banan:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:tan: :tan:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Kurciak

Dixi to amatorka wszelakich kocich zabaw :)
Gdy tylko usłyszy, że człowiek do ręki bierze zabawkę wychodzi z ukrycia by zatracić się bez reszty a i rezydentkę aktywizuje do kocich wyścigów ::

Dixi to chodząca słodycz
Obrazek
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Kurciak

Pixi robi postępny... jednak niestety nie w takich relacjach jakie bym chciała ale w zabawie.
Zaczynam wierzyć, że uszczelka (taka gumowa, do okna) to idealna zabawka dla każdego kota.
Zmodyfikowana wedka z uszczelką na końcu jest tym czymś na co Pixi się połasiła.
Co prawda widać, że zabawki są jej obce, bo przy próbie zabawy widać jak jest w tym słodko nieporadna.
Ciekawe jak myszki łowiła z tym brakiem koordynacji ruchowej ::
Tym samym sposobem Pixi wykonuje już 4 czynności w DT:
1. Je
2. Śpi
3. Chodzi do kuwetki
4. Bawi się uszczelką.

Oczywiście przymusowo wzięta na kolana nabyła kolejną umiejętność
5. Mruczenie powiązane z potokiem ślinowym.

Aktualnie pracujemy by czynność nr 5 była stałym składnikiem w życiu Pixi
Awatar użytkownika
Claudia

Post autor: Claudia »

Kurciak pisze:5. Mruczenie powiązane z potokiem ślinowym.
:love:
Awatar użytkownika
kikin

:good: Pixi i Dixi dalej dziewczyny, bierzemy przykład z braci i synów ::
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Kurciak

kikin pisze::good: Pixi i Dixi dalej dziewczyny, bierzemy przykład z braci i synów ::
Pixi kocha mizianki jak już przymusowo się ją weźmie na kolana. Większy problem jest z socjalizacją Dixi... Takie połączenie przerażonej Bastet z przerażonym i uciekającym Birkiem. Mimo, że fizycznie dziewczyny są zdrowe to jeszcze bym ich nie wydała z uwagi na ich móżdżki. Może wspólny domek się dla nich znajdzie... tak pięknie się myją :love:
Awatar użytkownika
kikin

i to byłoby super i tego im życzymy
Kurciak

Dixi jest naprawde cudownym kotem! pomimo, że nadal boi się człowieka to widać u niej progress w relacji z nimi.
Poza tym Dixi kocha mamę tj Pixi. Gdy tylko mama mruczy Dixi przybiega by wspólnie się umyć. Lubią się razem bawić w gonitwy czy zapasy.
A zabawa dla niej jest bardzo ważna. Kocha się bawić! czy ganiać za uszczelką czy za laserkiem tak, że aż się zatraca w tym do tego stopnia, że nie wie kiedy jej się w głowie zacznie kręcić. Kot jest cudowny, zecydowanie dla spokojnego i cierpliwego człowieka ::
Kurciak

UWAGA! UWAGA!
:tan:
pragnę coś ogłosić!
06.03.roku bierzącego, po dwóch miesiącach wspólnego przebywania w jednym miejscu,
kot imieniem PIXI po raz pierwszy przyszła samodzielnie do leżacego człowieka i domagała się mizianek!
Ale była uczciwa! Bowiem ludzi leżało dwóch i odwiedziwszy jednego poszła na mizianki do drugiego
:tan: :tan: :tan:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Kurciak pisze:UWAGA! UWAGA!
pragnę coś ogłosić!
06.03.roku bierzącego, po dwóch miesiącach wspólnego przebywania w jednym miejscu,
kot imieniem PIXI po raz pierwszy przyszła samodzielnie do leżacego człowieka i domagała się mizianek!
Ale była uczciwa! Bowiem ludzi leżało dwóch i odwiedziwszy jednego poszła na mizianki do drugiego
:tan: :tan: :tan:
:pijaki:
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wow :banan: :banan: :banan:
Awatar użytkownika
kikin

ODPOWIEDZ