Mikuś

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Niara, byłabym niezmiernie wdzięczna za pomoc w transporcie! :)
Bo szczerze mówiąc zamierzałam z Nim jechać pociągiem, a to jednak dla Niego większy stres i dłuższa podróż.
Co prawda ja i tak będę musiała pojechać, bo chciałabym dokładnie przekazać lekarzowi, który będzie robił badania opis objawów, które ma Mikuś i w razie czego odpowiedzieć na pytania, ale transport samochodowy na wagę złota. Ja niestety nie jestem zmotoryzowana :(
Awatar użytkownika
Meridion

Post autor: Meridion »

A na kiedy ma teraz termin?
Awatar użytkownika
kat

Meridion pisze:A na kiedy ma teraz termin?
Jeszcze nie jest wyznaczony. Mam nadzieję, że w poniedziałek wet już będzie go znał...
Awatar użytkownika
Meridion

Post autor: Meridion »

Jeśli nam termin nie będzie kolidował (akurat mamy kilka wyjazdów zaplanowanych), to myślę że spokojnie możemy Mikusia zawieźć. Mamy w aucie bardzo duży bagażnik i tak sobie myślę, że nawet można by zamiast transportera, wstawić tam dużą klatkę, więc nawet po drodze mógłby się spokojnie załatwić.
Awatar użytkownika
kat

Udało mi się dzisiaj dodzwonić do pana doktora - wstępnie termin umówiony na najbliższy poniedziałek na 18-tą, ale jeszcze mam w piątek zadzwonić, żeby potwierdzić.
Meridion, czy ewentualnie wtedy by Wam pasował ten wyjazd?
Awatar użytkownika
Niara
Kontakt:

Post autor: Niara »

To będzie 27.04, tak?

Generalnie mamy gości (duuużo gości) przez ten weekend bo jest Pyrkon. Dowiem się czy wszyscy wyjeżdżają w niedziele, bo jeśli tak, to bez problemu możemy jechać :)
Awatar użytkownika
kat

Tak, 27.04.

To będę w takim razie czekać na info.:)
Awatar użytkownika
kat

Co Mikuś lubi najbardziej? :)
Mikuś najbardziej lubi lezeć na kolanach u ludzia i być głaskany :)

A tu Mikuś w wersji "POSTRACH" ;)

Obrazek

I totalne znudzenie ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

cudowne zdjęcie!!
Awatar użytkownika
kat

Mikuś odbył wczoraj podróż do Wrocławia na badania.
Całą drogę był bardzo grzeczny. Ani razu nie zamiauczał. Pasażer idealny.
W poczekalni w klinice również zachowywał się jak aniołek. Tym bardziej, że oprócz Niego w poczekalni było kilka psów, a Mikuś grzecznie leżał w transporterku, ani nie miauczał, ani nie syczał. W klinice spędziliśmy ponad trzy godziny.
Jeśli chodzi o wynik badania, to Mikuś nie ma polipa, za to ma problem z krtanią.
Opis brzmi:
"Wynik badania endoskopowego - obie jamy nosowe drożne bez zmian zapalnych i rozrostowych (polipów). Nozdrza wewnętrzne prawidłowe.
Asymetria krtani, niedowład lub porażenie częściowe prawej strony krtani. Szpara krtaniowa umiarkowanie szeroka"

Powyższe oznacza, że Mikuś obecnie nie wymaga leczenia.
Jeśli jest to niedowład, to może się cofnąć za jakiś czas.
Jeśli porażenie, to już nie będzie lepiej i niestety może (ale nie musi) być gorzej za kilka lat.
W takim przypadku może się zdarzyć, że trzeba będzie wtedy robić operację krtani, ale to tylko wtedy, gdy będzie zagrożone życie, tzn. będą duże problemy z oddychaniem.
Jest to operacja trudna, niosąca duże ryzyko i raczej nie zaleca się jej bez wyraźnych wskazań.
Na razie Mikuś nie ma żadnych problemów z oddychaniem, chociaż Jego oddech mógłby na to wskazywać. Gdy Mikuś jest spięty, zdenerwowany oddycha normalnie.
Gdy jest rozluźniony, wtedy słychać to charczenie.

Nie wiemy natomiast, co może być przyczyną tego niedowładu lub porażenia. Niestety nie ma możliwości ustalenia tego u kota, którego historii nie znamy...

A z innych spraw - musimy przeleczyć u Mikusia stan zapalny pęcherza, bo nadal są podwyższone dość mocno leukocyty :(
m_adzik

Post autor: m_adzik »

trzymaj się, Miki :serce:
Awatar użytkownika
kat

Mikuś w drodze do Wrocławia -> filmik
Jak widać chyba raczej na luzie ;)
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

super :brawo:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Nadira

Post autor: Nadira »

Byłam odwiedzić Mikusia w środę, cudowny z niego Miziak :3 zdjęcia nie oddają jego uroku - jak na rudzielca jest mega biszkoptowy ;)
Awatar użytkownika
kat

To moja myszka, nie oddam Jej
Obrazek

Jest taka mięciutka. Lubię się do niej przytulać.
Obrazek

Mówisz, że chcesz negocjować w sprawie oddania myszki? Jaka jest zatem Twoja oferta?
Obrazek
ODPOWIEDZ