Arya i Oreo

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Zofia Ka

Post autor: Zofia Ka »

Jak uda mi się zrobić jakieś zadowalające,nierozmazane zdj. to wrzucę jak najprędzej :)
Zofia Ka

Arya i Oreo to mega pieszczochy!Już się przyzwyczaiły :) Do mnie przychodzą ot tak sobie, natomiast mojego Arka się już prawie nie boją, a na Gosię reagują...hmm...całkiem poprawnie :)

Generalnie weszliśmy na kolejny level i otworzyliśmy przed nimi korytarz, łazienkę i kuchnię - tj. maluchy bardzo i to bardzo były ciekawe,co znajduje się za drzwiami od pokoju, więc od wczoraj mogą w ciągu dnia- gdy jesteśmy w domu - chodzić praktycznie po całym domu :) Sypialnia nadal pozostanie dla nich nieosiągalna ;) Przy czym gdy wychodzimy z domu, to Arya i Oreo trafiają do pokoju,zaś na noc jeszcze do klatki ( co ich totalnie nie raduje i oznajmiają to 10-min pomiaukiwaniem). Na razie szkód brak ,kwiaty są zaczepiane, gazety również, kilka spinek zniknęło mi ze stołu + Oreo próbował wyjadać pozostałość obiadu naszej Gosi ( czyt. fasolkę i brokuły) - ale generalnie są bardzo grzeczne. I reagują na swoje imiona :) Myślę,że klatka niedługo trafi z powrotem do siedziby dla innego kotka :)

Z Aryi jest niezły łowca - rozprawiła się z zabawką piórkowo-latającą (ta ze sznurkiem) w 5 min!Tj. podskoczyła na meblościankę ze stołu i się poczęstowała zabawką!Piórka po całym pokoju. Natomiast z Orea jest niezły akrobata, po meblach i innych rzeczach stojących w pokoju przedostaje się coraz wyżej, tylko po to by "pozaczepiać" kwiatka :)

Na razie to tyle - myślę,że są powoli gotowe na nowy dom, gdyby ktokolwiek o nie pytał :)

No i zaległe zdjęcia sprzd 2 dni. Wpierw Oreo:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Arya:

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

boską ma tę bródkę:))))
Zofia Ka

no Arya jest śliczna, w ogóle jest bardziej filigranowa od Orea, ale apetyt ma przeogromny :)
einfach

Post autor: einfach »

jakie fajne krówko-nietoperze! te wielkie uszyyy, no nie mogę ::
Jak tu się oprzeć takiej słodyczy? :love:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

a przede wszystkim - jaki postęp:))))))))))) :brawo:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

:serce: :serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wow! :tan:
Zofia Ka

:) Oreo jest totalnie lepszym modelem jeśli chodzi o zdjęcia ! A filmików niestety nie ogarniam na razie,bo wpierw się pośmieję z tego jak wariują a dopiero po chwili łapię się na tym,że mogę przecież to nagrać, a wtedy wnet maluchy kończą zabawę i wymyslają coś innego lub też biegają jak tajfuny :P dlatego wszystkie zdjęcia na razie są po wymęczeniu zabawą i przed drzemką/spankiem ;) ;) Ba!Próbowałam złapać je na drapaku,to niestety drapak był jedynym nierozmazanym elementem zdjęcia :D:DObrazek
https://lh3.googleusercontent.com/-Cb20 ... G_3319.JPG
Obrazek
https://lh3.googleusercontent.com/-FH9q ... G_3310.JPG
Obrazek
Obrazek
Zofia Ka

Oj!Zapomniałąm pozmieniać cyferek w URL :(
Awatar użytkownika
Eva

Oreo jest totalnie lepszym modelem jeśli chodzi o zdjęcia ! A filmików niestety nie ogarniam na razie,bo wpierw się pośmieję z tego jak wariują a dopiero po chwili łapię się na tym,że mogę przecież to nagrać, a wtedy wnet maluchy kończą zabawę i wymyslają coś innego lub też biegają jak tajfuny :P dlatego wszystkie zdjęcia na razie są po wymęczeniu zabawą i przed drzemką/spankiem ;) ;) Ba!Próbowałam złapać je na drapaku,to niestety drapak był jedynym nierozmazanym elementem zdjęcia :D:D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Zofia Ka pisze:Oj!Zapomniałąm pozmieniać cyferek w URL :(
fotki wstawiaj przez [img] :ok:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

a jak Ich socjalizacja? Na fotkach wygląda jakby fotograf stał baaaardzo blisko....
Zofia Ka

Socjalizacja - bardzo dobrze,Oreo właśnie mruczy i chodzi po mnie,gdy piszę tę wiadomość ;) Choć ani jedno ani drugie nie wysiedzi mi jeszcze na kolanach przy mizianiu ;) Mruczą , mruczą,ale wolą być głaskane na podłodze :) Uważam,że postęp jest nieziemski - maluchy przyzwyczaiły się do mnie,przychodzą gdy je wołam, dają się głaskać, łapać etc :) ale do zdjęć naprawdę nie ma siły - na razie nie pozują ;)
Awatar użytkownika
Eva

Zofia Ka pisze:Socjalizacja - bardzo dobrze,Oreo właśnie mruczy i chodzi po mnie,gdy piszę tę wiadomość ;) Choć ani jedno ani drugie nie wysiedzi mi jeszcze na kolanach przy mizianiu ;) Mruczą , mruczą,ale wolą być głaskane na podłodze :) Uważam,że postęp jest nieziemski - maluchy przyzwyczaiły się do mnie,przychodzą gdy je wołam, dają się głaskać, łapać etc :) ale do zdjęć naprawdę nie ma siły - na razie nie pozują ;)
matko z córką Zosiu ależ to są dobre wiadomości :kwiatek:

może możnaby umówić dzieciaki na sesję foto?
ODPOWIEDZ