Pixi i Dixi

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Piękna fotka :serce:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

czaderska!!
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Brawa dla fotografa i modelek ::
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
Kurciak

Post autor: Kurciak »

ehhh.... dziś Pixi rozłożyła mnie na łopatki..

Irinka miała dziś PA. Przyszła do niej w odwiedziny bardzo miła Pani.
Pixi w pewnym momencie chyba poczuła się zazdrosna (albo miała inne swoje powody) i z krzesła przeniosła sięna kanapę na której siedziałam z Panią. Pixi nie przyszła do mnie. Poszła do tej Pani!!!! Sama!!! Położyła się przy niej, dosłownie przy niej a nie obok i patrzyła się na nią jakby chciała powiedzieć "no miziaj mnie" no i Pani ją miziała do końca naszego spotkania. Szkoda, że Pani nie może pozwolić sobie na dwupaczek. No i Pixi będzie smutno, bo miałam wrażenie, że sama sobie człowieka wybrała. Nigdy wcześniej Pixi nie poszła sama do naszych gości. Dziś był to jej Pierwszy Raz.
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Kurciak

długo nas nie było... i dużo się w ten czas u dziewczynek zmieniło.
Pixi coraz częściej przychodzi do człowieka na mizianki, gdy je (no bo przecież zawsze może coś spaść-chociażby sałata) ostatnio nawet pierwszy raz w naszym domu włączyła się do wspólnej zabawy piórkiem! :: :: :: ::
a Dixi... Dixi to Leloch nr 1!
sama stwierdziła, że skoro robi się coraz chłodniej to warto jest wskoczyć pod kocyk którym są przykryte ludzkie nogi i tam sobie, w cieple poleżeć. Ale równie fajowo jest leżeć na klatce czlowieka, no bo czemu i nie :P
Ogólnie dziewczynki są zdrowe, czują się coraz lepiej.
W chwili obecnej najbardziej interesuje je co jest za drzwiami zamkniętymi-dlaczego teren sypialni jest dla nich terem zakazanym. Są ciekawe do tego stopnia, że wychodząc z sypialni trzeba pilnować aby się między nogami do niej nie wcisnęły :P

Dixi :love:
Obrazek

Pixi :aniolek:
Obrazek

Pakiecik :love:
Obrazek

Dixi z Hancią :aniolek:
Obrazek
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
Morri

One są obłędnie piękne! Nie wiem, jak to możliwe, że do tej pory nie znalazły domu!
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Kurciak

Morri pisze:One są obłędnie piękne! Nie wiem, jak to możliwe, że do tej pory nie znalazły domu!
Są, są. Też się dziwie, że nie mają domku. I tak naprawdę to o Dixi nie pytał NIKT!
One są cudowne, teraz jeszcze takie leloszki się z nich zrobiły. Z jednej strony cieszę się, że cały czas są u mnie, bo mogę się nimi cieszyć...z drugiej strony z każdym dniem coraz ciężej będzie się nam z nimi rozstać...
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

takie słodziaki. może warto je trochę mocnej poreklamować? Hancia ma cudowną minę na zdjęciu :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

W Pixi i Dixi kocham się od dawna i najchętniej sama bym je ukradła. Dziewczyny są jak z bajki...
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Morri

misiosoft pisze:takie słodziaki. może warto je trochę mocnej poreklamować? Hancia ma cudowną minę na zdjęciu :)
Na pewno przydałaby się aktualizacja ogłoszenia :?
Kurciak

Dziewczynki nadal czekają, aż i dla nich zaświeci słońce ale póki co cieszą się każdym dniem :aniolek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

:love: cudne są ::
Awatar użytkownika
Cotleone

Są takie słodkie. Można by zjeść przez przypadek...
Awatar użytkownika
Cotleone

Albo całkiem celowo...
Ślicznotki ::
Kurciak

U Pixi i Dixi czas zazwyczaj płynie spokojnie. Na spaniu,, jedzeniu,zabawach i miziankach. Te błogie momenty są przerywane gdy do ich domu tymczasowego wprowadza się nowy towarzysz. Jakiś czas temu do stadka dołączyła Venus. Nie będę ukrywać, iż dziewczyny nie skakały z radości widząc nowego rywala do ludzkich kolan i głasków. Trzeba było interweniować i założyć Chomiczom obróżki feromonowe. Ich działania na koty znane jest od stuleci, tak więc Pixi i Dixi również zostały oczarowane niesamowitym zapachem tychże obróżek. Dziewczynki uwielbiają się miziać. czasem na człowieku poleżeć. Zabawa? Kiedy? Najlepiej od razu! Piórko? Chętnie, choć wolę wędkę z uszczelką :D
Muszę przyznać, że dziewczyny są coraz śmielsze. Nie uciekają już w popłochu gdy ktoś obcy wchodzi do mieszkania. Dziewczyny wierzą, że świąteczny czas skieruje jakiegoś ludzia w ich stronę. Że ktoś je w ten świąteczny czas pokocha. Aby one święta miały 365 dni w roku a nie tylko od święta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Kurciak, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ