Babcia Biszkoptowa

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

Morri pisze:
kotekmamrotek pisze:o jasny gwint- a może biopron????
Kotku, to w zastępstwie Azodylu, tak? Bakterie rozkładające mocznik? Olu, masz jakieś doświadczenie z tym? Tak patrzę na skład tego i tego i tylko dwie bakterie się powtarzają. W Biopronie nie ma E. thermophilus, za to całe mnóstwo innych (pewnie potrzebnych ludziom). Wiedzy, wiedzy mi trzeba! :(
Kasiu - pisze PW
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

kotekmamrotek pisze:
Morri pisze:
kotekmamrotek pisze:o jasny gwint- a może biopron????
Kotku, to w zastępstwie Azodylu, tak? Bakterie rozkładające mocznik? Olu, masz jakieś doświadczenie z tym? Tak patrzę na skład tego i tego i tylko dwie bakterie się powtarzają. W Biopronie nie ma E. thermophilus, za to całe mnóstwo innych (pewnie potrzebnych ludziom). Wiedzy, wiedzy mi trzeba! :(
Kasiu - pisze PW
:kwiatek:
Awatar użytkownika
Morri

Potwierdzone z wetem, że postępujemy jak do tej pory i za ok. 7-10 dni robimy kontrolne badania. Bibik na szczęście czuje się świetnie - codziennie wita nas w łóżku chodząc dookoła naszych siedzących postaci i zbierając głaski :) Jest nieprawdopodobnym pieszczochem!! :love: Nawet codzienne kłucie nie zraża jej do nas :) Stwierdziła też, że skoro opór nic nie daje, będzie współpracować przy zjadaniu Renalvetu ;) Troszkę przybrała na wadze, zaczęła się dużo więcej myć :good: I zrobiła się niesamowicie kontaktowa :) Witanie przy każdym powrocie do domu to już standard - wczoraj nawet przeszła się obok zupełnie obcych jej osób :)

Niesamowicie szybko się uczy. Dwa dni z rzędu zabrałam ją na śniadanie do kuchni, i teraz już czeka rano w tym samym miejscu :) Przeboska kota :love: uwielbiam ją :love:

co tam masz?
Obrazek
niech pomacam...
Obrazek
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Morri

Niepokoję się. Mało powiedziane: denerwuję się okropnie :( Od kilku dni Biszkopcik ma gorszy apetyt, ale w końcu zjada swoją porcję - parę razy dziennie. Mimo to nadal jest niemiłosiernie chuda. Wczoraj strajk. Wieczorem nie chciała zjeść nic. Z zaciekawieniem zaglądała do miseczki, co też jej przyniosłam (a opcji było kilka) i zdegustowana odwracała główkę :( Zaczęłam kombinować: może jakaś saszetka, której do tej pory nie jadła? Miałam w domu Applawsa i Hillsa dla sterylizowanych. Ten ostatni ją skusił. Zjadła całą, ok. północy. Dziś rano zwróciła wszystko :( Jedziemy do weta na 16:30 :( Może to tylko przypadek i coś w tej karmie jej nie podeszło, ale w kontekście jej nerek, jestem pełna wielkiego niepokoju :(
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Trzymamy kciuki!..
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Kurciak

Post autor: Kurciak »

Co u weta? Babciu trzymam kciuki!
"friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"
Awatar użytkownika
Morri

U weta pobraliśmy krew - wyniki mają być jutro. Bibi dostała zastrzyk przeciwwymiotny i osłonowy na wątrobę. W łapce wenflon do kroplówek dożylnych. Wczoraj podaliśmy pierwszą - dość późnym wieczorem, kolejne będą już dwa razy dziennie.
Wydaje się, że Bibi czuje się lepiej :aniolek:
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

uffff...
Awatar użytkownika
Morri

Stwierdzam, że kroplówki dożylne - przy założonym wenflonie - podaje się dużo, dużo prościej niż podskórne :banan: Kicia się prawie nie stresuje i już widać, że czuje się lepiej :) Z apetytem poprawa :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Na tej fotce z 9-miesięczną Alfą widać, jakim filigranowym kotem jest Bibi :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

Nie jest dobrze :(
Mocznik i kreatynina troszeńkę niższe, ale bardzo nieznacznie, podobnie fosfor...

Ale parametry wątrobowe bardzo się pogorszyły :(

Zostajemy przy kroplówkach dożylnych - z tym, że zmieniamy NaCl na PWE i do diety dodajemy wspomagacze wątroby (dziś wieczorem odbieram od weta).

Trzymajcie kciuki...!
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Kasiu,
w siedzibie powinno być Hepatiale - na szafce z lekami.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

masakra jakaś:((((
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

KCIUKI!!!!
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Cynamon

Post autor: Cynamon »

Trzymaj się Babusiu :kiss: :serce:
Musi być dobrze :good:
ODPOWIEDZ