Hetmanka, Kasztelanka i Cześnik
Moderatorzy: crestwood, Migotka
U czarnego rodzeństwa bez większych zmian
Od czasu gdy mają otwarte okno to mniej się tłuką
Po co marnować czas na waśnie skoro za oknem są drzewka,
ptaszki śpiewają, robaczki latają
Cześnik pięknie reaguje jak się go woła a Kasztelanka również zaczęła aportować piłeczkę
Co rano urządzają dzikie gonitwy po całym pokoju oraz bardzo atrakcyjne stało się dla nich przesuwanie miski z wodą i oczywiście wylewanie połowy zawartości
Koteczki są niezwykle czyste, bezbłędnie korzystają z kuwety, a obcinanie pazurów to dla nich nic strasznego
Domku gdzie jesteś ??
Kasztelanka:
Cześnik:

Od czasu gdy mają otwarte okno to mniej się tłuką

Po co marnować czas na waśnie skoro za oknem są drzewka,
ptaszki śpiewają, robaczki latają

Cześnik pięknie reaguje jak się go woła a Kasztelanka również zaczęła aportować piłeczkę

Koteczki są niezwykle czyste, bezbłędnie korzystają z kuwety, a obcinanie pazurów to dla nich nic strasznego

Domku gdzie jesteś ??
Kasztelanka:
Cześnik:
Najlepszą zabawą dla czarnego rodzeństwa okazała się ostatnio zabłąkana mucha, którą miały okazję pierwszy raz widzieć u nas w pokoju
W trakcie gonitwy za bzyczącym celem Cześnik pokazał swoje zdolności w skakaniu po ścianach
Kasztelanka natomiast okazała się niestrudzona i nawet na chwilę nie spuszczała wzroku z biednej muszki, z której losem nie wiemy co się stało

W trakcie gonitwy za bzyczącym celem Cześnik pokazał swoje zdolności w skakaniu po ścianach

Doba koteczków uległa drobnym zmianom
Od 22 do północy są bardziej aktywne, potem idą w kimę
I od ok 4 rano kiedy ptaszki za oknem zaczynają śpiewać znowu się uaktywniają i szaleją lub oglądają świat przez siatkę do około 10/11
Ostatnio zauważyłam, że również Cześnik interesuje się życiem za oknem
Jednak to nadal Kasztelanka jest niekwestionowaną mistrzynią w świergoleniu do ptaszków
Faza od 12 do 21, czyli obleganie łózka

Od 22 do północy są bardziej aktywne, potem idą w kimę

I od ok 4 rano kiedy ptaszki za oknem zaczynają śpiewać znowu się uaktywniają i szaleją lub oglądają świat przez siatkę do około 10/11

Ostatnio zauważyłam, że również Cześnik interesuje się życiem za oknem

Jednak to nadal Kasztelanka jest niekwestionowaną mistrzynią w świergoleniu do ptaszków

Faza od 12 do 21, czyli obleganie łózka

Poznajemy koteczki z nowymi osobami
Jutro przyjedzie moja siostra na kilka dni, więc koty będą mieć urozmaicenie
Siostra będzie mieć za misję wybawienie czarnego rodzeństwa aby te bardziej dawało pospać od 3/4 nad ranem
A w Cześniku i Kasztelance drzemią ogromne pokłady energii
Choć na pozór niby takie spokojne z nich koteczki

Jutro przyjedzie moja siostra na kilka dni, więc koty będą mieć urozmaicenie

Siostra będzie mieć za misję wybawienie czarnego rodzeństwa aby te bardziej dawało pospać od 3/4 nad ranem

A w Cześniku i Kasztelance drzemią ogromne pokłady energii

Choć na pozór niby takie spokojne z nich koteczki

Mieliśmy gościa na dwie noce
W związku ze zwiększoną ilością odwiedzin koteczki stają się coraz bardziej śmiałe
A Kasztelanka w nocy zanurkowała pod kołdrę naszej znajomej i tak sobie spała przytulona
Przed odwiedzinami była oczywiście akcja odkurzanie
Kasztelanka wskoczyła na szafę i tam z wysokości obserwowała sobie spokojnie całą procedurę
Cześnik natomiast jak uruchamiamy odkurzacz nieruchomieje i nie rusza się myśląc, że udawanie nieżywego spowoduje, że buczące pudło zamilknie
I właśnie w takich momentach można wziąć sztywną czarną kulę i poprzytulać
Kocio wcale się nie wyrywa i grzecznie dalej się nie rusza tyle, że w ramionach
Kasztelanka: miziaj mnie
Cześnik: co się na mnie patrzysz? Przyjdę po głaski jak sam zechcę

Przed odwiedzinami była oczywiście akcja odkurzanie

Kasztelanka wskoczyła na szafę i tam z wysokości obserwowała sobie spokojnie całą procedurę

Cześnik natomiast jak uruchamiamy odkurzacz nieruchomieje i nie rusza się myśląc, że udawanie nieżywego spowoduje, że buczące pudło zamilknie

I właśnie w takich momentach można wziąć sztywną czarną kulę i poprzytulać

Kocio wcale się nie wyrywa i grzecznie dalej się nie rusza tyle, że w ramionach

Kasztelanka: miziaj mnie

Cześnik: co się na mnie patrzysz? Przyjdę po głaski jak sam zechcę

Koteczkom jest niezmiernie przykro, że nikt o nie nie pyta
Dziś odwiedzą ich inni podopieczni z Fundacji, którzy zostaną skróceni z nadmiaru pazurków
Cześnik właśnie wyleguje się na parapecie a Kasztelanka na najwyższej szafie
Od dziś będzie u nas moja siostrzeniczka, więc obeznawania koteczków z ludźmi ciąg dalszy
Może Kasztelanka przestanie umykać a Cześnik da się brać na ręce ??
Koty jak same przychodzą są przecudowne ale tylko wtedy gdy mają ochotę
Nowe zdjęcia niebawem
Zaspana Kasztelanka:
I Cześnik:

Dziś odwiedzą ich inni podopieczni z Fundacji, którzy zostaną skróceni z nadmiaru pazurków

Cześnik właśnie wyleguje się na parapecie a Kasztelanka na najwyższej szafie

Od dziś będzie u nas moja siostrzeniczka, więc obeznawania koteczków z ludźmi ciąg dalszy

Koty jak same przychodzą są przecudowne ale tylko wtedy gdy mają ochotę

Nowe zdjęcia niebawem

Zaspana Kasztelanka:

I Cześnik:

Koteczki miały dziś bardzo miłych gości 
Kasztelanka już na wejściu pchała główkę w dłonie prosząc o głaski, Cześnik z lekkim dystansem ale również się przywitał. Czarności pokazały jak wcinają surową wołowinkę
Pobawiły się piórkami oraz wędką
Teraz tylko czekamy na info czy coś wyjdzie z tego zapoznawania

Kasztelanka już na wejściu pchała główkę w dłonie prosząc o głaski, Cześnik z lekkim dystansem ale również się przywitał. Czarności pokazały jak wcinają surową wołowinkę

Teraz tylko czekamy na info czy coś wyjdzie z tego zapoznawania