Wirek

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusiak

Wirek

Post autor: agusiak »

Wirek - biało-czarny maluszek, znaleziony w Wirach trafił pod opiekę naszej Fundacji. Na szczęście, można by rzec - ponieważ kociak był okropnie zapchlony, jego białe futerko pełne było pcheł i ich odchodów, na pewno straszliwie przez to cierpiał.
Został już poddany wszystkim zabiegom, które miały na celu pozbycie się obcych lokatorów i nie pozostaje nam nic innego jak w przeciągu kilku najbliższych dni go wykąpać. Poza tym maluchowi nic nie dolega.
Wirek jest niesamowicie proludzkim kociakiem, muśnięty ręką od razu uruchamia swój traktorek, jest bardzo delikatny w zabawie. Do tego jest jeszcze nieporadny, co tylko dodaje mu uroku. Rozczulające jest jego umaszczenie - chłopak jest cały biały oprócz krótkiego czarnego ogonka i czarnych łatek wokół uszek :love:

Obrazek

"Taaaaaak się najadłem!"
Obrazek
Tak samo jak pięknie wygląda z rozdziawionym pyszczkiem tak samo pięknie się drze jak słyszy, że się krzątam po domu :twisted:

Obrazek

Wirek na ZDJĘCIACH i FILMACH.

Dziękujemy cioci Oli i Monice za przeprowadzkę malucha :kwiatek:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez agusiak, łącznie zmieniany 3 razy.
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Potwierdzam, że jest śliczny, papaja jak usłyszy człowieka faktycznie mu się nie zamyka.
Chitos

Post autor: Chitos »

Oj bardziej biały niż czarny :)
Kolejny biały książę rośnie :)
Awatar użytkownika
agusiak

Chitos pisze:Oj bardziej biały niż czarny :)
Kolejny biały książę rośnie :)
Na razie to mu troszkę daleko do białego, ale po kąpieli będzie biały jak śnieg :oops:
Chitos

Post autor: Chitos »

Śnieżynka :)
Awatar użytkownika
monka

Post autor: monka »

Udało mi się mu zrobić jeszcze dwa filmiki przed przeprowadzką :)

https://www.youtube.com/watch?v=8y3v2vwp67Q https://www.youtube.com/watch?v=ZuBORgw8aLk
BEATA olag

miodzio
KociTata

Post autor: KociTata »

Ma się ten gust do łapania kotów :D Nawet sam do mnie wyszedł z tych krzaków jak zauważył że idę po niego. Jak jest sam to papaja wiecznie otwarta ale jak już poczuje człowieka to jest okej. Dzisiaj szukałem w okolicy jego rodziny ale pustki.
Awatar użytkownika
agusiak

Wirek to jest tak nafazowany kociak, że ja nie mogę, siedzę z nim w łazience i kulam się po podłodze... te jego wyskoki, urojone obiekty i te słodkie mruki :oops: No naprawdę jest tak zakręcony... a do tego taki ufny, uwielbia być noszony na rękach, wtula się wtedy i mruczy...
Wczoraj został przeze mnie wykąpany, bardzo trudno było wymyć z niego te wszystkie brudy i odchody... darł się ile sił w płucach aż w końcu zmienił strategię i zamarł, zrobił się z niego flaczek... po czym znowu zaczął się nadzierać :: Ale jest teraz taki piękny i puchaty, cud!
Jeży się przez drzwi na moje dziewczyny, na Tamirce zapachy nowego lokatora nie zrobiły wrażenia.. spojrzała na mnie wzrokiem "Coś Ty do domu przyniosła głupia?, a Emilka ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu buczała przez drzwi przez pół godziny... taki towarzyski kociak :twisted:

Ale.. jest JEDNO ALE... on się tak drze jak chodzę po domu, taki głośny jest, że sąsiedzi mi przyjdą albo lepiej - TOZ zawita :roll:
BEATA olag

proponuję urlop ::
Awatar użytkownika
agusiak

Obrazek

Obrazek
einfach

Post autor: einfach »

Jeżuuu jaki cukierek :love:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Słodkie bobo; trochę przypomina mi Lesia i Salcie z Owsianek :)
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
agusiak

Jest duże podobieństwo, nawet w charakterach saszka :)

Szykujcie się na kolejną porcję zdjęć, te będą dopiero słodkie :twisted:
Awatar użytkownika
agusiak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wirek jest naprawdę wspaniały :oops: Taki towarzyski, taki tulaśny, do tego ze swoim kocięcym urokiem. Wbrew pozorom jest też bardzo nieśmiały, szybko się zraża, np. wczoraj wyskoczył za piórkiem i dość solidnie glębnął na plecki... po tym upadku piórko było winowajcą i bawić dalej się nie chciał. Ale to co wyczynia z piłeczkami i myszkami jest naprawdę prześmieszne, dla mnie to on jest telewizja pierwsza klasa ::
U weterynarza byłem grzeczny, trochę się nadarłem żeby nie było... każda nowa osoba była powodem do śledzenia wzrokiem :)
ODPOWIEDZ