Ja wciąż jeszcze tęsknię za Czesiem. Bardzo mi go brakuje. Staram się jeszcze bardziej dbać o Czarka.
Tu Czaruś w jednym ze swoich legowisk

Moderatorzy: crestwood, Migotka
Na początku myślałam o dokoceniu Czarka Gosią. Gosia, to przygarnięta przeze mnie, wyleczona i wysterylizowana wiejska kotka wychodząca. Czarek ją lubi. Jednak zauważyłam, że jest o nią bardzo zazdrosny. Poza tym, próbuje się z nią bawić jak kiedyś z Czesiem, czyli dość brutalnie, a ona się zwyczajnie boi.Morri pisze:Malwinka, a nie myślisz o dokoceniu?
Zaczęło się w maju od gorączki i ostrego zapalenia nerek. Leczona antybiotykami dość długo ( według antybiogramu). Udało sie wyniki zbić. Nie były w normie, ale nie były tragiczne.Morri pisze:Malwinka, super, że Czaruś się trzyma!
Jak źle jest z Kinią? Jakie ma wyniki?
Usg nerek i pęcherza było robione w maju. Nie mam opisu. Muszę spytać, czy wetka wpisała do komputera. Pamiętam, że mówiła o jakiś poszerzeniach wewnątrz nerki.Morri pisze:8 lat to całkiem młody kot. 13 faktycznie, już lekko nadszarpnięty zębem czasu. Moi teściowie mają koty w wieku 16 i 19 lat - trzymają się dobrze.
Przy PNN kluczowy jest mocznik.
Zastanawiający jest ten niski fosfor.
Czasem jest tak, że na stan nerek wpływa inna choroba - np. nieprawidłowe funkcjonowanie trzustki. Jak na USG wyglądają nerki?