Horacy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

jak to tak? głodzicie koteczka? :twisted:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

Pracujemy nad rzeźbą, bo masa już jest :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:
BB :)
Awatar użytkownika
Morri

Basik pisze:Pracujemy nad rzeźbą, bo masa już jest :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:
:turla:
Awatar użytkownika
Basik

Trzy tygodnie za nami. Horacy bryluje na salonach, a rezydenci wciąż w dystansie. Może już trochę bliżej, ale jeszcze nie ma swobody w poruszaniu się po mieszkaniu. Wspieramy się kropelkami wyciszającymi, a Trinity (rezydentka) dostanie obróżkę, żeby jej się lepiej żyło. Zastanawiam się czy jest jakiś dźwięk, który by zdziwił Horacego... od odkurzacza po wichurę za oknem zachowuje kamienny spokój, a nawet jeszcze komentuje rzeczywistość. Czasem trochę pomarudzi przy zakraplaniu oka, pusta miska go lekko frustruje, a tak pogoda i uśmiech na gębie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Morri

bo wszystko wskazuje na to, że Horacy miał kiedyś dom...
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Basik

A więc (wiem nie zaczyna się tak zdania :wink: ) odkrywam, że Horacy ma dno w brzuchu... wnoszę to po tym, że zaczyna zostawiać niedojedzone chrupki :shock: Wciąż kocha jedzenie i wdzięcznie wciąga jak odkurzacz mokrą karmę, ale przy chrupkach zaczyna łapać dystans.
Rezydenci zaczynają schodzić coraz niżej, trochę im się nudzi już to ukrywanie się, burczenia już coraz cichsze, czasem się zapomną, że trzeba wydać jakiś syk...
Bezkonfliktowo zakraplamy oko, a za dwa tygodnie do szczepienia! A wtedy... no wiadomo... w świat :)
Awatar użytkownika
Basik

Człowiek sprząta - to dobrze, futro się nie kurzy :)
Obrazek
I dowód, że Horacy nie lęka się nawet odkurzacza.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, 15:16 przez Basik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Basik

Horacy zdobywa serca wpadających czasem gości, bo wita wszystkich bez obaw, daje się wygłaskać i wyklepać (a wciąż jest po czym klepać :roll: ), pogada - no wie chłopak jak pozyskać sympatię. Mam również wrażenie, że zaczął mocno spać. W zasadzie nie było z tym kłopotu, ale jak porównuję pierwsze dni a nawet tygodnie to był bardziej na "stand by" niż w głębokim uśpieniu. Lubi zabawę z wędką! Wreszcie jest kot w tym domu, który lubi wędkę i nie patrzy na mnie z wyrzutem!
A teraz mruga do Was Drogie Panie! A dla Panów... to odruch po zakraplaniu, które znosi z filozoficznym spokojem :?
Obrazek
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

Horaś :love: o Boże, jaki on piękny teraz, jakie futro ma białe na gorsie i łapkach!
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
Aireen

Post autor: Aireen »

Czy on nie ma w ogóle ząbków czy coś tam mu zostało w paszczęce? Radzi sobie z suchą karmą?
Awatar użytkownika
Morri

Horacy nie ma w ogóle zębów. Koty jednak mają tak twarde dziąsła, że świetnie sobie radzą nawet z suchą karmą. Horacy zresztą kocha jeść ;)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

mam nieodparte wrażenie że Horacy to brat bliźniak Grafita ::

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez kikin, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Basik

a to uroki kota bez zębów :aniolek:
Obrazek
Aireen

Post autor: Aireen »

Świetne zdjęcie - nadaje się na jakiegoś mema ;-) A jak tam tłusty ogonek i oczko? Jakieś postępy?
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Co za fota :love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
ODPOWIEDZ