Sigrun

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
einfach

Post autor: einfach »

Oczywiście, że ja podaję różne specyfiki ;)
Niestety ostatnio specyfików jest więcej, bo nam się kota posmarkała :( na szczęście na razie obyło się bez antybiotyków.

Aktualizacja statusu przylepności jest taka, że już w sumie nieważne kto siedzi/leży kogo już znamy, preferowalnie z kocykiem - tam pojawia się Sigrun i anektuje miejsce na nogach, ramionach lub też głowie :: ulubione miejsce - kanapa, na kanapie ja, na mnie kocyk, a na moim brzuchu Sigrun, która paca mnie łapą kiedy moja ręka zajmuje się czymś innym niż mizianem jej :devil:

Kicia śpi też z nami w nocy, to znaczy na naszej najwygodniejszej poduszce, oczywiście. I bawi się włosami. Bo ulubiona zabawka to sznurek, a obydwoje mamy dość długie włosy, które w sumie w ciemności wyglądają prawie jak sznurek, nie?

a najlepsze, że Sigrunia, poza pacaniem, jak się nią człowiek nie zainteresuje odpowiednio a siedzi/leży w sprzyjającym środowisku (kanapa lub łóżko), przyciska pyszczek do Twojej twarzy, daje buziaka i barankuje :love: czasami też niucha, jak rasowy niuchacz, szczególnie w nocy :: no nie da się jej nie uwielbiać :serce:
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

Kochana :oops:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

każdaszylkreta to miziak i już :aniolek:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

einfach pisze:czasami też niucha, jak rasowy niuchacz
einfach, a jaki to jest niuchacz rasowy? :: ::
nie mogę, Kot na mnie leży.
einfach

Eva pisze:
taki, co nie przestanie, aż porządnie nie wyniucha :lol:
einfach

einfach pisze:
Eva pisze:
taki, co nie przestanie, aż porządnie nie wyniucha :lol:
Jeszcze dodam, że są pomniejsze niuchacze - o, taki Trollek, które niuchają przez moment i to styka. A są niuchacze, które nie przestają tak łatwo i niuchają, niuchają, niuchają.... i wtedy to jest taki rasowy niuchacz :lol:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez einfach, łącznie zmieniany 1 raz.
BEATA olag

:: :: ::
Bastianka

Post autor: Bastianka »

:lol:
einfach

Sigrunia ach Sigrunia ::
Pochorowalo nam się jakiś czas temu maleństwo, aż konieczna była wizyta u weterynarza... Kicia niestety nie zniosla tego dzielnie, zrobiła rabanu a rabanu, odwrotnie proporcjonalnie do swojego rozmiaru :P na szczęście nie trzeba było wdrożyć dłuższego leczenia, leki wzmacniające zadziałały i Sigrun mogła zostać zaszczepiona. Pobraliśmy również krew na badania kontrolne. Co najciekawsze wizytę z nami odbył... Przyszły opiekun Sigrun. Bo Sigrun - mimo problemów z nerkami- oczarowala pewnego Pana i znalazła dom :: i przyszły opiekun (przeprowadzka kici na początku stycznia) chciał pojechać z nami zobaczyć co się na takiej wizycie robi, dopytać o nerki Sigrun, karmienie itd. Fajnie, nie? :love:
A tymczasem Pańcia jest na wyjeździe i dostaje informacje od przychodzącej koleżanki, ulubionej na razie osoby Sigrun, że mała postanowiła walczyć o swoje - czyli godna dawkę kontaktu z człowiekiem - w każdym możliwym momencie. Co oznacza między innymi to że wchodzi na kolana opiekunki nawet wtedy kiedy ta kuca sprzątając kuwetę :lol: nadal też nie pozwala tak łatwo głaskać innych kotow, doszło już do tego że podgryza nie tylko dłonie ale i łokcie... Wszystko żeby ją też głaskać :: Sigrunia, takie kochane stworzenie :serce:
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:aniolek:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

a jak wyniki badań???
einfach

mielismy małe zamieszanie z przesłaniem wyników, ale w końcu je mamy i mamy też dobre wieści :: jest lekka poprawa! przy kocie nerkowym to najlepsze wieści :love:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:aniolek:
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
einfach

a kto to tak śpi, że nie wiadomo która część kota jest gdzie? :lol:
Sigrunia pozdrawia poświątecznie :)

Obrazek

widzę Cię, człowiek...
Obrazek

Obrazek

ale te pędzle na łapkach ZAWSZE mnie rozczulają...

Obrazek

Obrazek
BEATA olag

Nosz piękności włochate :aniolek:
ODPOWIEDZ