Rafałek z Polibudy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Rafałek już ma ściągnięte szwy, oczko wygląda ładnie. Pozostanie trochę "na chinkę", będzie też widoczne zmętnienie, ale jest duzo lepiej po tym liftingu. Ta więc dziewczyny, jak Wam powieki zaczna opadać, to wiecie, do kogo sie udać :wink:

Odstawiliśmy leki i obserwujemy, czy nic złego sie z oczkiem nie dzieje. Rzęsy zaczynają odrastać, zobaczymy czy bedzie wszystko ok. Jeśli tak, to po świętach wystawimy chłopaka do adopcji.

Jako że Rafałek potrzebuje towarzystwa postanowiliśmy zapoznać go z Cleo - myślałam że jedynym kotem w tym domu przyjaźnie nastawionym do innych. Rafałek strasznie sie ucieszył, a Cleo go osyczała :shock: Przyjaź nie została nawiązana :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
pantea

Post autor: pantea »

fuerstathos pisze:Jako że Rafałek potrzebuje towarzystwa postanowiliśmy zapoznać go z Cleo - myślałam że jedynym kotem w tym domu przyjaźnie nastawionym do innych. Rafałek strasznie sie ucieszył, a Cleo go osyczała :shock: Przyjaź nie została nawiązana :roll:
Ty bys chciała tak od razu miłość. Czasu im troche daj,a ani sie obejrzysz będa ci pieknie wspólnie demolować pokój ;)
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa...
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

pantea pisze:
fuerstathos pisze:Jako że Rafałek potrzebuje towarzystwa postanowiliśmy zapoznać go z Cleo - myślałam że jedynym kotem w tym domu przyjaźnie nastawionym do innych. Rafałek strasznie sie ucieszył, a Cleo go osyczała :shock: Przyjaź nie została nawiązana :roll:
Ty bys chciała tak od razu miłość. Czasu im troche daj,a ani sie obejrzysz będa ci pieknie wspólnie demolować pokój ;)
tez tak sadze :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Dziś podjęliśmy drugą próbę - było jeszcze gorzej niż wczoraj :roll: Obawiam się, że Cleo za długo z Kotkiem już przebywa i działa według jego zasad - broni terenu przed intruzami :cool:
Obrazek
Awatar użytkownika
Nina

Post autor: Nina »

albo przyzwyczaiła się w swoim życiu do kotów "normalnych" i nie wie co z takim Rafałkiem zrobic :: ::
"-Mamo, to jest mały kotek.
Chcesz, odniosę go z powrotem,
tylko daj mu spodek mleka.
Spójrz, jak ładnie się uśmiecha!"
Awatar użytkownika
Ania

Post autor: Ania »

Piękny Rafałek, moim zdaniem mama żadnego mezaliansu nie popełniła, po prostu taki typ kota jak moja Łaciatka, jak mówi Wet : o jaka szeroka ile ona waży>? Wazymy i okazuje się że norma, 3,8 kilo, tylko futro ma takie puchate. Rafełek widzę ten sam typ: puchatość sowy, ale piękny jest!
A propos u moich rodziców jeste teraz Filemonek z ADHD , nie wiem czy będzie mu łatwo znależć domek, czepia sie nawet lampy...
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

ponieważ w dotychczasowej izolatce Rafałka wstawiono choinkę to Rafał trafił do mnie do pokoju :roll: , coś czuję, że na noc sie z niego wyniosę na kanapę, w ciągu godziny zdążył mi wyciągnąc pazury na tyłku, popacać łapkami po głowie (teraz mam artystyczny nieład :: a biorąc pod uwagę fakt, że wcześniej kwiatka wykopywał to mam jeszcze ziemię) poobgryzać szlufki przy spodniach i polizać monitor, żeby nie było że z niego taki zły kot jest to powiem dla równowagi, że nawet dała się bestia pogłaskać i trochę pomruczała no i zostałam polizana po nosie :lol:
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
fuerstathos

Rafałka wystawić już można do adopcji ::

Imię : Rafałek
Charakter : Bardzo wesoły i towarzyski kociak. Uwielbia psoty i zabawę, a zmęczony zasypia przytulony do człowieka.
Do jakiego domu się nadaje: Do innych kotów nastawiony przyjacielsko, dobrze byłoby gdyby miał kociego towarzysza do zabaw. Nigdy nie miał kontaktu z psem, nie wiemy jak się zachowa. Ponieważ podczas zabawy zdarzy mu się drapnąć lub ugryźć nie wskazane jest, aby trafił do domu z małymi (0 - 3 lat) dziećmi

Odrobaczenie : tak
odpchlenie : tak
szczepienie : tak
kastracja : nie

Uwagi zdrowotne: Kociak miał problemy z jednym oczkiem, konieczna była "korekta" powieki. W chwili obecnej oczko jest zdrowe, jednak różni się od drugiego (widoczne zmętnienie oraz oczko jest lekko skośne)

Kontakt
aniakwiat@poczta.onet.pl
tel 693 615 037
Ostatnio zmieniony 29 gru 2007, 12:01 przez fuerstathos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Rafałek został dzis zaszczepiony :) I po raz pierwszy u Pani Wet pokazał, że ma ADHD :lol: Przy okazji dostałam pazurami po twarzy :roll:
Po powrocie do domu zaprowadziłam Rafałka do "izolatki" i wyszłam ściągnąć kurtkę. Wchodze do pokoju po 30 sek i nie widzę Rafałka. Zawołałam Pawła, poprzestawialiśmy meble i Rafałka nie znaleźliśmy. Okazało się, że urwis czmychnął mi między nogami i odnaleźliśmy go, jak wzbudzał przerażenie wśród naszych kotów: Felek uciekał w popłochu, Kotek siedział i syczał pod choinką, Cleo jedyna zniosła to w miarę spokojnie - siedziała tylko i się na małego patrzyła. A młody niczym nie zrażony biegał po pokoju, syki Kotka poza tym, że wzbudziły zainteresowanie Rafałka nie odniosły większego efektu.
a miał być po szczepieniu osowiały :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Nowa ulubiona rozrywka Rafałka: ucieczki z pokoju "izolatki" i denerwowanie innych kotów :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania

Post autor: Ania »

i włascicieli przy okazji, a jak! :P
Awatar użytkownika
fuerstathos

Ania pisze:i włascicieli przy okazji, a jak! :P
ja to w strachu żyję, że jak młodemu Kotek łapą przyłoży, to następne szwy będą potrzebne
Obrazek
Awatar użytkownika
fuerstathos

Odkryliśmy, że Rafałek ma podwójnego kła :shock: (w miejscu gdzie powinien być jeden rosną dwa). Podczas wizyty u Pani Wet okazało się, że ma 3 takie komplety. Uważam że jest to niesprawiedliwe i zmniejsza nasze szanse na przeżycie podczas zabawy z Rafałkiem :wink:
Na szczęście już te nadmiarowe zaczynają wypadać i wczoraj podczas próby odgryzienia mi ręki jeden już wypadł :lol:
Wczoraj też Pani Wet próbowała obciąć młodemu pazurki, ale kociak dzielny jest i się nie dał :twisted: Jedna łapka została nieobcięta.
Poza tym młodego ciągle rozpiera nadmiar energii :roll: Boi się jedynie odkurzecza i Wetki :wink:
Trzeba jednak nadmienić, że jak się zmęczy lub jak ma ochotę być pogłaskany, to jest przesłodki i cudnie się przytula do człowieka.

Młody waży 2,9 kg :lol: Jak do nas trafił, to miał zaledwie 1,2 kg
Obrazek
Awatar użytkownika
kaory
Kontakt:

Post autor: kaory »

Rafałek jest u nas tak od 15 30 :) od tej godziny Ydzio i Rafałek się "poznają"
ObrazekObrazekObrazek

Igorek właśnie padł ze zmęczenia, bo przez "intruza" nie odbył swojej popołudniowej drzemki

Rafałek już poznał cale mieszkanko, pojadł, popił wody, zrobił siu do kuwetki i cały czas molestuje Igorka ::

śmiejemy się z Łukaszem, że dziś w nocy będziemy mieli spokój, bo oba koty będą wykończone i nie będzie żadnego podgryzania paluszków ;)

chłopaki juz raz nawet powąchali się po noskach, obyło się bez krwi, Idziu raczej bawi się z Rafalkiem, tylko jeszcze o tym nie wie

a Rafałek jest po prostu niesamowity :: jest śliczny puchacz, do tego wcale się nie boi no i ciągle by się bawił
myślę, że najlepszy był by dla niego domek z kocim rówieśnikiem :)

cdn ;)
semper eadem

http://kaory.digart.pl/

Mimi Kotalina [']
śpij spokojnie Miłeczko...[']
Awatar użytkownika
Nina

Post autor: Nina »

hiiii ale fajowe chłopaki :)
Ani pewnie smutno :(
"-Mamo, to jest mały kotek.
Chcesz, odniosę go z powrotem,