Krzesimir i Kreska

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Padłam :D
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Fajna historia :-)
MonikaW

Post autor: MonikaW »

Krzesimir osiągnął cel - wyszkolił człowieka - znaczy się mnie. Pisałam już kilkakrotnie, że Krzesimir przychodzi do nas w nocy, regularnie co godzinę i miauczy. Ja oczywiście sądziłam, że on przychodzi bo jest smutny, bo tęskni, bo chce się pomiziać...Taa tak sobie tłumaczyłam. Prawda jest inna - Krzesimir przychodzi i chodzi tak długo aż nie uda mu się wywalić baby (znaczy mnie) z łóżka :D No bo jak w końcu baba wylezie z pieleszy to da jeść! Proste! A ja załapałam po trzech tygodniach! To zawrotne tempo dedukcji spowodowało, że Krzesik patrzy na mnie z politowaniem i daje do zrozumienia, że w drabinie ewolucyjnej to ja jestem jakieś dwa szczeble niżej od niego :wink: A niby człowieki takie mądre :P

Natomiast Kreska dzisiaj dała czadu- o godzinie 04:30 zrzuciła torbę z orzeszkami ziemnymi na podłogę i zaczęła sobie je kulać cała ucieszona bo sporo ich było :tan:
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:lol:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

Mądry kotek potrafi sobie ustawić "człowieki" :wink: A wiadomo, że najlepsze zabawki znajduje się o 4:30 :D
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
tajga

Post autor: tajga »

Taaa, ta 4:30....Jeśli musiałabym wstać np na pociąg o 4:30 , nie potrzebowałabym budzika... Magiczna godzina :cool:
MonikaW

wszystko jasne wkurzeni rezydenci razem na jednej rozecie, a Kreska sama na drugiej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez MonikaW, łącznie zmieniany 1 raz.
Monika Włodarczak
MonikaW

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monika Włodarczak
MonikaW

Z Kreski zrobiła się totalna przylepka - kładzie się i obraca prowokując do miziania brzucha, a miziana wyciąga się na całą długość. Jak tylko głaszczę Krzesimira zawsze pojawia się Kreska dopominając się również pieszczot. W dzień jak tylko jest taka możliwość to również kładzie się blisko człowieka i śpi. :serce:

Natomiast Krzesimir rozwala system - dzisiaj mąż wczesnym rankiem (magiczna godzina 4:30) :D próbował z obłędem w oczach uspokoić stado sprowokowane przez Krzesika do wspólnych biegów. Dostałam ataku śmiechu widząc totalnie oszołomionego rezydenta, który został przez Krzesimira wybudzony i zmuszony do galopu, a później przeniesiony przez męża do innego pokoju. Zupełnie nie wiedział co się stało. Krzesika mąż próbował zamknąć na chwilę w łazience jednakże po pięciu minutach otwierał drzwi i jeszcze przepraszał bo mały bardzo głośno się buntował. :wink: :P Mąż nie wie jeszcze , że przywódcą stada to jest Krzesimir , a nie on :D A Krzesimir takiej zniewagi to nie wybacza :wink:
Monika Włodarczak
Neda

Post autor: Neda »

Czarny bystrzak. :)
MonikaW

Kreseczka z nieśmiałej koteczki przeobraziła się z damę, która doskonale wie czego chce. Jak chce miziania to właduje się na kolana i nie ma zmiłuj. Kreska od niedawna jest prowokatorką zabaw z Krzesikiem i to ona go zaczepia. Biedny Krzesik nie ma spokoju natomiast jak on ją pogoni to jest pisk. Teraz siedzi mi na kolanach i nadzoruje co ja o niej piszę.

Natomiast Krzesinek nas dzisiaj zaskoczył. Pół nocy przespał leżąc na klatce piersiowej mojego męża , a z boczku również na moim mężu leżała rezydentka - widać człowiek łączy sprzeczne charaktery.Mąż obudził się troszkę ścierpnięty , ale mówi, że było warto.

Rezydentka nam się ożywiła - Kreska już wcześniej ja prowokowała do biegów i ona tak nieśmiało się ganiała natomiast dzisiaj postanowiła pokazać młodzieży jak starszyzna potrafi biegać. No i pokazała - przez mieszkanie przeszło 6 kilogramowe tornado, Kreska uciekała przed falą kolorowego, biegnącego futra, a Krzesik zdziwiony schował się pod stół. Taka lekcja mu się przydała do przytemperowania jego temperamentu bo to on odpowiedzialny jest za zaczepki rezydentki i to ona z reguły przed nim ucieka.
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

MonikaW pisze:Mąż obudził się troszkę ścierpnięty , ale mówi, że było warto.
:love: :love:
nie mogę, Kot na mnie leży.
MonikaW

Z radością informuję, że Krzesiniaki zostały dzisiaj odwiezione do swojego, stałego domu! Dzieciaki to był dla nas zaszczyt gościć Was w naszych skromnych progach!!! Trzymajcie się!!
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
misiosoft

Post autor: misiosoft »

MonikaW pisze:Z radością informuję, że Krzesiniaki zostały dzisiaj odwiezione do swojego, stałego domu! Dzieciaki to był dla nas zaszczyt gościć Was w naszych skromnych progach!!! Trzymajcie się!!
:banan: :banan:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Powodzenia!!!!
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
ODPOWIEDZ