Migotka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

jaggal pisze:Migota to baba z charakterem jest ;)
Czyli szukamy Człowieka z Charakterem ;-) do kompletu ;-)
Jak się miewa Migotka? :roll:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Migotka niesamowicie się otworzyła, nie bywam tam często z racji alergii. Dlatego zmiękłam jak ją zobaczyłam, czekała przy drzwiach - pewnie myślała że to Moorland :) - na mizianki.
Ekipę ustawia pacając tudzież doskakując do karczycha - porządek musi być, ona go ustala :evil:.
Też niebawem będzie filmik.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2017, 9:16 przez BEATA olag, łącznie zmieniany 1 raz.
tajga

Post autor: tajga »

A gdzie Migotka (i Kruszynka) właściwie przebywają?
BEATA olag

tajga pisze:A gdzie Migotka (i Kruszynka) właściwie przebywają?
Są w szpitaliku, cały czas czekają na dom tymczasowy.
tajga

Post autor: tajga »

:(
BEATA olag

Awatar użytkownika
Marianna

Z charakterkiem, ale kochana :)
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
brynia

Post autor: brynia »

Uszka już zupełnie inaczej wyglądają :ok:
BEATA olag

Szefowa
Kiedyś miała dom i mieszkała u człowieka. Nie sama. Były całym stadkiem. A ona była jego szefem. Takim kocim Capo di tutti capi. Nadawała ton grupie. Była pierwsza choć nie jedyna.
Potem zostały bez domu i trafiły do Fundacji. I tutaj była dalej szefową. Bo nie lubi być sama. Lubi być gwiazdą. Być pośród innych kotów. I lubi ludzi. Jest bardzo ufna i towarzyska.
Gdy przychodzimy do szpitalika, ona zawsze czeka na już przy drzwiach. Wpatrzona w nasze twarze czeka aż się do niej odezwiemy i nad nią pochylimy. Wreszcie ktoś przyszedł, wreszcie będzie mogła z kimś po kociemu pogadać i wreszcie będzie mogła się przytulić. My zaczynamy czyścić kuwety, a ona chodzi za nami krok w krok. Wymieniamy wodę w miseczkach, a ona ociera się o nogi. Nakładamy jedzenia na spodeczki, a ona wpada w dysonans decyzyjny – jeść czy się przytulać. Biega od miseczki, gdzie skubnie kęs, do nas, gdzie się otrze lub podsunie pod rękę. Kończymy pracę i siadamy na krześle, a wtedy przybiega i zaczyna nas okrążać z wyprężonym ogonkiem podstawiając się pod dłonie. Albo wskakuje na kolana by w ten sposób niejako wymusić dalsze zbliżenie. Głaszczemy ją po głowie, a ona ją przekrzywia jeszcze bardziej się nadstawiając. Uwielbia czesanie. Czeszemy ją szczotką z włosia po głowie i pod głową. A drucianą szczotką po grzbiecie, bokach i po ogonie. Ona wierci się, nadstawia boczki i mruczy. Cały czas mruczy i grechocze pokazując swoje ukontentowanie, zadowolenie i szczęście z tej chwili, gdy znów czuje się kochana, doceniana i znów jest z człowiekiem. Znów może być królową, która okazuje swą łaskę i miłość. Tak jest właśnie Migotka.

Pamiętam moje pierwsze spotkanie z nią, uwielbiam taaakie zmiany.
Awatar użytkownika
Marianna

Muszę głupio wyglądać w robocie, bo sobie pochlipuję nad kompem :serce:
ślicznie napisałaś o Migotce
Awatar użytkownika
zuzk

Post autor: zuzk »

Nie chciałam wyjść na mięczaka, ale też wycierałam nos chowając się za ekranem komputera <3
agula.s

Post autor: agula.s »

Czyli nie tylko mnie zakręciła się łezka w oku jak czytałam o Migotce i jej potrzebie dawania miłości. :wink:
Pięknie to opisałaś Beata olag, aż ściska w piersi jak czyta się Twój opis dziewczynek.
BEATA olag

Dzięki laseczki :kwiatek:
Oj to ja jestem mega mięczakiem...
BEATA olag

Tak mi rób, tak mi dobrze:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BEATA olag

Już idziecie?
Obrazek
Obrazek
Może się pobawimy - człowieka kluczek kładzie, kotecka klucze zrzuca - he?
Obrazek
ODPOWIEDZ