Miśkoff i Kózka

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
catta

Post autor: catta »

Miśkoff trzymaj się tulę mocno :hug:
oby parametry spadły i kocurek wrócił do zdrowia.

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
MISIEK

Post autor: MISIEK »

Kózka ostatnio sieje zamęt i spustoszenie...;-)
Zanim wyjaśnię o co chodzi to muszę wpierw powiedzieć jak Kózka reaguje na zagrożenie lub gdy jest czymś podekscytowana. Gdy coś nagle się wydarzy Kózka bardzo często kręci się dookoła a potem ucieka lub przystaje. Na wolności daleko by nie uciekła od takiego lista lub niedobrego człowieka.
Mieliśmy w ten weekend kilka zabawnych historii. Mój wielki brat śpiesząc się dokądś został przyblokowany w przejściu przez Kózkę, która wystraszyła się jego gwałtownych ruchów i zaczęła się kręcić dookoła. Zły, że się spóźni skomentował całą sytuację " co ten kot wyrabia". Padło tu jeszcze niewłaściwe słowo ale nie zgadzam, że Kózka jest głupiutka, co najwyżej zakręcona ;-)
Następnego dnia wyjęłam pojemnik z suchą karmą. Tu również muszę dodać, że suche limitujemy bo Kózka wcina za jednym razem nawet połowę takiej miseczki czego rezultatem jest kształt jak u bydła typu mięsnego (na weterynarii zamiast uczyć się o małych zwierzątkach jestem na etapie bydła więc nie dziwcie się jak będę miała dziwne skojarzenia). Dlatego chrupki są tylko pod nadzorem i to w małych ilościach. Zatem jak wyjęłam pudełko z przysmakiem, Kózka tak się ucieszyła, że zakręciła się ze dwa razy i pędem ruszyła ku misce (chrupki zawsze podaje obok miski z wodą). Biegnąc w szalonym tempie ku misce przewróciła inną miseczkę, pełną mokrej karmy. Zgadnijcie kto musiał sprzątać :twisted:
To jeszcze nie koniec historii. Mały grubasek próbował biegać po półce, gdzie stał kubek. Ponieważ kuleczka ma problemy z równowagą i w dodatku szczupła nie jest to kubek w mig poleciał na podłogę i stracił ucho ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu - kreatynina 3,1, mocznik 150:))))))
Niestety wyniki morfologii dostałam w formacie, którego nie mogę odczytać, ale mam nadzieję, że chłopak wziął się w garść i na wszystkich frontach pokazał, no co Go stać ::
Zatem cd wieści jutro...

Obrazek
MISIEK

Kózka pozdrawia braciszka ;-)
MISIEK

Kózka lubi spędzać czas na parapecie. W dodatku kocie towarzystwo bardzo jej odpowiada

https://youtu.be/4tWsgLuHkJ0
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

I co mam napisać??? Beznadzieja... Po tygodniu od tych super wyników mamy kreatyninę na poziomie 4, a mocznik... 230:(((( Mimo stałych kroplówek... Choć trochę pocieszają mnie: brak stanu zapalnego (czyli siały te nieszczęsne zęby); parametry czerwonokrwinkowe w normie, no i całokształt Miśkoffa - chęć do zabawy, giga apetyt, najładniejsza sierść w stadzie... Powoli kończą się nam pomysły :cry: W piątek jedziemy jeszcze na USG, by zobaczyć nerki...
A Miśkoff nic sobie nie robi ze swojego stanu - i pokazuje Stefciowi, jak należy się bawić:

https://www.youtube.com/watch?v=rwBrsD3 ... IxbLDVZ2H7
Awatar użytkownika
catta

:(
Ale dobre w tym jest chociaż to, że on się dobrze chyba czuje?
A może zmiana diety? leków? coś pomoże i zadziała?

Oba, kot i pies, są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedna cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic. [Erich Kastner]
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Miś czuje się wg mnie i wg doktorki świetnie! No ale taki mocznik w końcu doprowadzi do mocznicy... Dostaje już wszystkie możliwe kombinacje leków nerkowych i karmy... Nie próbowaliśmy tylko rubenalu, ale jak czytałam na forach to ściema - nie było badań na odpowiedniej próbie, nawet producent już się wycofał z reklamowania "leku" jako działającego dobrze na nerki, chociaż ludzie i tak kupują, no bo czego nie zrobi zdesperowany opiekun chorego kota...
MISIEK

Kózce nie zaszkodzi troszkę gimnastyki bo kuleczka się z niej zrobiła

https://www.youtube.com/watch?v=VyKVtHM ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
catta

Kuleczka? KULA ::
:dance: :heya2: ćwiczymy Kózka :love:

MISIEK

Kózka lubi kocie towarzystwo ale tylko takiego kotka jak Bessie, który akceptuje jej niepełnosprawność.
Obrazek
MISIEK

Kózka wczoraj w nocy ułożyła się obok mnie i tak sobie razem spałyśmy. Aż trudno uwierzyć, że kiedyś tak bardzo się bała i wolała chować się w klatce. Teraz uwielbia tarzać się w mojej pościeli
Ten mały irokez na główce to efekt zabiegów pielęgnacyjnych wykonanych przez Bessie

Obrazek
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:love:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
MISIEK

Kózka może i nie dorównuje pozostałym kotom w biegach ale wylegiwanie na łóżku to coś zupełnie innego

https://youtu.be/vbyjKySixys
Chitos

Post autor: Chitos »

Halo halo a co u Miska :)
ODPOWIEDZ