Mela i Bela

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

:: :: ::
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

'sezon grzewczy' w pełni ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

album >klik<
nie mogę, Kot na mnie leży.
agula.s

Post autor: agula.s »

Ależ grzeją te futra.:)
Pewnie postanowiły się na słonku ładnie wybielić, choć przecież i tak są Ślicznotami.
Korzystają z patentów naszych pra prabać. Co było dobre dla bielizny jest i dobre dla nich. ::
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Wiedziałam, że jak są nowe zdjęcia Chomików to od razu pojawi się agula :cool:
a Chomiki cudowne :serce:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Eva

agula - najwierniejsza fanka :serce: :serce:
ja mam tendencje do spamowania wątków moich tymczasków - tym większa radość, że ktoś czeka na wieści :serce:
Awatar użytkownika
Marianna

Eva pisze:agula - najwierniejsza fanka :serce: :serce:
ja mam tendencje do spamowania wątków moich tymczasków - tym większa radość, że ktoś czeka na wieści :serce:
Ależ oczywiście :) ja tak spamowałam wątek Dramka wiec agula niech się strzeże, bo tak się zauroczy, że dwa białe futra zaraz będą się u Niej wygrzewać... ;-)

dla aguli :serce: dla chomików :love: dla Evy :tan:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
agula.s

Co ja poradze, ze sie zakochalam. 😀Gdybym tylko mogla to Bella juz by zwiewala przed moja corka.😋 Melisandre pewnie by sie jej dala capnąć.😋
Wszystkie Fundacyjne koty sa cudowne ale chomiki...
Tak bardzo mocno trzymam kciuki by ktos ich chcial tak bardzo jak ja, ale w przeciwienstwie do mnie mogl dac im dom.
Tak bardzona to zasluguja. Cudowne są.
Hofi

Post autor: Hofi »

Ej, ej! :terefere: to że ja się nie udzielam, to nie znaczy że nie czekam, ani nie czytam wątku! ::
Zgłasza się druga wierna fanka Chomików! :banan:
DT--->DS: Mieta Wildecka...
agula.s

Ja myślę, że Chomiki mają bardzo, bardzo, bardzo dużo fanów. I każdy z nich czeka na nowe wieści od nich każdego dnia. I filmiki. I zdjęcia. ::
Bo Puszystych Chomików nie da się nie uwielbiać. :cool:
agula.s

Eva wiem, że jestem juz nudna ale jakies zdjecia Chomiczków? Filmik? 😀
I jak tam Bella, bo że Mela to miziak to widać, ale czy maleńka też otwiera sie na ludzi czy dalej trzyma dystans?
Awatar użytkownika
Eva

:: ::

wczoraj byłyśmy u weta skontrolować Melci morfo. Teoretycznie wszystko jest dobrze :ok: w praktyce poziom WBC 5,1, gdzie normą dla krwinek białych jest min. 5,5 max. 19,5. U Melki już w trzeciej morfo wskaźnik jest praktycznie identyczny, pomimo podawania cykloferonu co 3 dni przez miesiąc. Wnioski takie, że dopóki kota zdrowa i w formie, nie podajemy żadnych wzmacniaczy, bo niczego nie wnoszą, działamy z zylkene i obserwujemy.
Do jednego uszka przyplątał się jakiś bałagan, wetka pobrała wymaz na cytologię i zaleciła lek douszny.
Oczywiście dla spokojności Melciaka Bella także pojechała do weta, zabieram je w jednym transporterze. 12 kg ;) O tyle, że są spokojne w drodze, to gdy dojeżdżamy do weta Melka jak zwykle musi okazać swą rozpacz na mokro i na twardo :rzygi:
Bella na prawdę nie lubi dotykania, więc zaliczyła szybki ogląd uszek i manicure. Po powrocie do domu foszek trwał jakieś 5 minut, głód był jednak silniejszy ;) obie kotki praktycznie do razu wyszły z bunkra i reszta wieczoru minęła nam spokojnie.
Bella w przeważającej większości czasu przebywa na widoku, uwielbia oglądać świat na balkonie, jednak nie podchodzi sama do człowieka. Jedynie przy karmieniu, stawiając miskę daję jej powąchać paluch i oswajam po maluteńku :good:
Awatar użytkownika
Marianna

Jednak Chomiki rządzą :banan:
agula.s

Chomiki sa najlepsze.😀Dzielne, kochane dziewczynki.😀
Awatar użytkownika
Eva

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:serce:
Awatar użytkownika
Eva

Chomiczki pozdrawiają :)

https://youtu.be/JO85OuPjorc

od Melciaka, tej białej mruczącej krewetki, to się normalnie opędzić nie mogę ::

https://youtu.be/Gunp0xfMIo8

https://youtu.be/H1sSfC4JBiI

:love:
ODPOWIEDZ