Snurp

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Piena, te czarne miejsca na łapkach to smoła, zapomniałem Tobie powiedzieć, dr. Busłowicz mówiła, że to samo nie zejdzie, trzeba Mu sierść w tych miejscach obciąć.
Ale On jest słodki :jebanewalentynki:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Piena

Post autor: Piena »

Smoła - smołą, i sukcesywnie staramy się jej pozbyć. Chociaż nie jest to tak proste jak mogłoby się wydawać, bo momentami nie widać gdzie kończy się smoła a zaczyna łapka :(
mimo to będę się upierać, że poduszeczki wyglądają jak stworzone przez naturę, a nie upstrzone odpadami rodem z budowy! :p

W przyszłości wrzucę zdjęcia dowodowe ;)
Piena

Snurp odwiedził dzisiaj Panią Weterynarz - w planie mieliśmy cały pakiet Młodego Adopciaka (szczepienie, czipowanie i testy fiv/felv). Niestety chłopak jakby wyczuł napięcie w powietrzu i od wczoraj częstuje mnie nieciekawymi kupsztalami. Z tego powodu zamiast szczepienia, dostał w kuper pakiet leków rozkurczowych - mam nadzieję, że to tylko fanaberie rozpieszczonego brzuszka, nie zaś poważne dolegliwości i szybko się z tym uporamy.
U lekarza Snurpik był bardzo dzielny, bez protestów znosił wszystkie zabiegi, a po powrocie do domu, wymęczony dzisiejszymi przeżyciami, zasnął wtulony w moją szyję srogo zanosząc się mrukiem.

Z dobrych wieści testy fiv/felv wyszły ujemne! :D

Zdjęcia czekają na autoryzację, zatem porcja słodziakowania w wykonaniu Snurpa nadejdzie niebawem :)
Piena

Oto i obiecane fociszcze Snurpeusza - chłopak jest ultra miziakiem i po 3 sekundach głaskania za każdym razem zanosi się traktorem. Ale jak to kociak zabawą też nie pogardzi - regularnie poluje na moje stopy, kradnie długopisy i z uporem maniaka próbuje odciąć mnie od internetu, atakując router :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
agula.s

Post autor: agula.s »

Ależ Słodziak. ::
Cud, miód i malinki. ::
Awatar użytkownika
KrisButton

Post autor: KrisButton »

Ależ On jest słodki, przekochany :jebanewalentynki: :serce:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
Synuś, Dziczek,Maksima,Gacuś, Kajtuś P, Inka i Ibis w moim sercu i pamięci, na zawsze.
Piena

Wczoraj Snurp miał PA i zaprezentował się tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

domyślacie się więc jakich efektów tegoż spotkania możemy się spodziewać? :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Czaruś :serce:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

co za uszy :shock:
Piena

Jako, że kwarantanna Kawalera zakończyła się jakiś czas temu, a i Rezydent okazał się być zdrowym kocurem, dzieciakom została dozwolona wspólna zabawa! Radości i szaleństwu nie ma końca - biegi przełajowe i przez przeszkody, zapasy, podgryzanie i powietrzne ewolucje. Odstawiają cały koci repertuar i tylko ja owej radości nie czuję, bo jak przewrażliwiona matka, biegam za Snurpem, sprawdzam uszka i wołam "dość biegania, przegrzejesz się, Kochanie, napij się wody i wypocznij!"

Co się ze mną stało?

Obrazek
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

"Nie kop pana, bo się spocisz" ::
:serce:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Piena

Snurp dzisiaj został szczęśliwie wyadoptowany. W domu stałym czekał na niego wypasiony drapak i pudło z zabawkami. Chłopak był wystraszony nowym otoczeniem i bardzo przeżył spotkanie z samym sobą w dużym lustrze - przez kilka minut stał zauroczony swoim smukłym pysiem, aż w końcu zniknal w kocim azylu :)

Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzacje :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

Trzymamy :ok:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Będzie dobrze :aniolek:
W domu pojawił sie jako Kot Pierworodny?
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Piena

Tak, tak - póki co jako jedynak będzie królował na włościach, po cichu jednak liczę na dokocenie - w końcu to żywotny maluch, łatwiej rozładować jego energię innym kociastym niż samodzielnym machaniem wędką... :P
ODPOWIEDZ