Dusia

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Doris

Post autor: Doris »

Ależ ona ma futro! Mięciutkie, puchate, gęste. Cudowne! Przjemność z głaskania Dusienki jest zdecydowanie obustronna, aczkolwiek Dusia jest tą stroną bardziej mruczącą :)

https://youtu.be/NlbE6QeyBRg
Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie powitają.
Awatar użytkownika
Doris

Patrząc na historię Dusieńki, jak wyglądała, gdy trafiła do fundacji, a jak się prezentuje teraz, wzruszam się ogromnie. Była taką kocią bidą, bez futerka, samotną i doświadczoną przez los, pomimo młodego wieku. Teraz, to spokojny, szczęśliwy kot, z pięknym puchatym futrem, dla którego pełnia szczęścia to ręka człowieka, głaszcząca i drapiąca. Dusia nie przestaje mruczeć! Przy takim kotełku człowiek czuje, że jest najwspanialszą istotą świata, jeśli takiemu futrzakowi może zapewnić tyle szczęścia. Dusia to skarb.

Galeria Dusieńki
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Boskie :)

Obrazek
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

FOTA W SENSIE KOTA PRZEPIĘKNA :love:
Awatar użytkownika
Doris

Dusia jest boska :) Za chwilę pojawią się kolejne zdjęcia, i filmik dokumentujący reakcję Dusi na osobę, którą zobaczyla 5 minut wcześniej, pierwszy raz w życiu :) Coming soon ;)
Awatar użytkownika
agusiak

Post autor: agusiak »

I co z filmem? ;)
Awatar użytkownika
Doris

Awatar użytkownika
Doris

Cały Dusiek. Łagodna, czuła, delikatna przytulanka :love: :love: :love:
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

Przeprowadzka
Dusia, to leciwa emerytka. Z różnych życiowych powodów na jesień życia musiała zmienić miejsce tymczasowego mieszkania. I trafiła do naszej najstarszej emerytowanej wolontariuszki. Któż lepiej zrozumie emeryta niż emeryt? ::
Droga nie była zbyt pogodna - jazda samochodem choć ze wspaniałym kierowcą Krisem :D ale w transporterze, zawsze kojarzy się z wizytą u weterynarza. Na wszelki wypadek więc całą drogę protestowała miauczeniem. Po wypuszczeniu z transportera w nowym domu od razu po zapachach poznała, że to nie lecznica :: . Wyszła więc od razu dumna, jak na seniorkę przystało. Obeszła pokój, wskoczyła na stół, zwiedziła łazienkę, otarła o łóżko, stół, krzesło, zostawiając wszędzie swój zapach. Na parapecie czekał już kocyk, z widokiem za okno. Uchylona szafa z przygotowanym miejscem, gdyby chciała chwili samotności. Stół - bo koty tak już mają, że lubią na wyżki wskakiwać. Nić porozumienia została zawiązana już od pierwszych minut. A potem było już tylko lepiej. Dzień został zakończony wspólnym mizianiem w… wstyd powiedzieć… w łóżku. Ale z kotami zawsze to się tak kończy.
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Cudnie, że tak szybko się zadomawia!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:serce:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Jak dobrze! :aniolek:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Basik

Post autor: Basik »

"otwarta szafa" :szok: no szacun wielki ;)
BB :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Doris

Cudowna, kochana, mądra :D
ODPOWIEDZ