Princeska

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
MonikaW

Post autor: MonikaW »

księżniczka już doszła do siebie , futruje jedzenie aż miło , jutro kontrola po zabiegu. Widać, że już z nią lepiej bo jest spokojna. Po zabiegu kiedy codziennie podawałam jej tabletkę to warczała na mnie , a przy misce też warczała tak głośno, że wszystkie koty uciekały od misek - normalnie mała terrorystka - na zasadzie jak mi jest źle to i innym niech też będzie źle :wink:

A ja muszę się przyznać, że jestem uzależniona - uzależniona od głaskania Princeski ona jest tak milusia w dotyku, ma tak miękką sierść, że nie mogę się powstrzymać i zauważyłam, że nie przejdę obok niej nie dotykając jej przy okazji, robię to z automatu. :) Na szczęście Princeska nie ma nic przeciwko i nawet widzę pewne zadowolenie z tego faktu. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Monika Włodarczak
MonikaW

Nasza dama jest w 100% damą. W związku z posikiwaniem na tapczan co było konsekwencją stresową z związaną z wizytami u stomatologa, zabiegiem i przypływem uczuć ze strony Grosika wdrożono plan relaks. Teraz Princeska ma własne kosmetyki bo krem do stópek nadal w użyciu - jedna zmiana już całkowicie wygojona , druga stópka nadal smarowana , ale chyli się to ku końcowi - dodatkowo posiada własną biżuterię czyli obróżkę feromonową. Kotka reaguje na wdrożony plan bardzo ładnie, dzisiaj rano weszłam do pokoju i widzę ją na łóżku z automatu spodziewałam się kolejnego czyszczenia tapczanu , a tu niespodzianka - sucho, a ona po prostu spędziła noc na łóżku.
W dniu dzisiejszym brała udział również w SPA dla kotów czyli obcinanie pazurków, czesanie oraz jako bonus pasta na kłaczki na łapkę i zniosła to w całkowitym spokoju. :D
Dodatkowo Princeska jest mistrzynią w wędkowaniu, najczęściej i najszybciej łapie pióra z wędki. :)
Monika Włodarczak
MonikaW

no i co ten Grosik wyrabia?
Obrazek
chwila zadumy na najlepszym drapaczku pod słońcem

niespodzianka :D

ObrazekObrazek
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Coś mi się wydaje, że lody zaczynają pękać ;)
MonikaW

kat pisze:Coś mi się wydaje, że lody zaczynają pękać ;)
poczekaj na filmik będzie Princeska w wydaniu jakim ja, ale również Wy nie znaliście :)
Monika Włodarczak
MonikaW

Nasza dama w biżuterii na szyjce poczuła się pewniej i spokojniej. Nie reaguje alergicznie na Grosika , ogółem ma luz . Nadstawia się sama do głasków. Zaprzestała posikiwania na tapczan i dzisiaj przy świadkach czyli przy mnie zrobiła siusiu do kuwety. :D
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:ok:
MonikaW

nasza dziewczyna coraz bardziej czuje się w stadzie, wczoraj rano wszystkie koty uskuteczniały jogging przez mieszkanie i Princeska bardzo nieśmiało, ale i zdecydowanie pod osłoną boku rezydenta również podskakiwała i biegała. :D Niby ma rubensowskie kształty, ale jak chce to łapkami przebiera aż miło tylko białe plamki widać :D
Monika Włodarczak
MonikaW

Nasza dziewczyna szaleje wczoraj usadowiła się na górnej półce drapaka i zaczepiała Grosika. Cudnie to wyglądało bo pierwszy raz widziałam jak duże oczy ma Princeska , wyglądała pięknie.
W drugim etapie biegała razem z Grosikiem i po dwóch rundach kompletnie się pogubiłam kto kogo gania w danym momencie, ale z tego co zauważyłam to po równo: do jednej ściany Grosik Princeskę , a z powrotem Princeska Grosika. Pierwszy raz widziałam kociaka w Princesce. Fascynujące przeżycie zważając na jej wycofanie podczas pierwszych dni pobytu u nas. :P
Monika Włodarczak
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Jak wspaniałe czyta się takie wieści!! :aniolek:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

to może dwupak z tego się wykluje:)
MonikaW

kotekmamrotek pisze:to może dwupak z tego się wykluje:)
problem jest w tym, że on obaj są niezdecydowani :) Princeska waha się pomiędzy rezydentem , a Grosikiem , a Grosik między Princeską, a rezydentką :wink: nie jestem w stanie nadążyć :wink:
Monika Włodarczak
MonikaW

nasz Grosinek zmężniał, zarówno z wyglądu jak i zachowania. Role się odwróciły teraz rezydentka zaczepia Grosika, a on łaskawie daje się ponieść wspólnemu szaleństwu no i odpuszcza trochę Princesce dlatego dziewczyna może przejść obok niego spokojnie :wink:
Monika Włodarczak
MonikaW

oczywiście źle umieściłam post zaraz skopiuję na wątek Grosika :)

Princeska dzisiaj mnie zadziwiała , jakoś dziewczyna ciągnie do człowieka. Położyła się obok syna na kanapie!! Pierwszy raz się zdarzyło aby ona ot tak sobie położyła się obok człowieka, zawsze osobno , w odległości i to położyła się obok najgłośniejszego człowieka. Chyba ten nasz syn przyciąga koty bo nie tylko Princeska dzisiaj do niego podchodziła , Grosik też obok niego się kładzie :wink:
Monika Włodarczak
MonikaW

Sądziłam, że Princeska już mnie niczym nie zadziwi, a jednak się myliłam. Teraz chodzi za mną i daje się pogłaskać, coraz częściej się głasków dopomina i nie kuli się pod ręką tylko ładnie się odpręża i pomrukuje. Ona jest z tych co to:chciałabym, ale boję się więc pracujemy nad tym aby dotyk człowieka kojarzył się tylko z przyjemnością no i ośmielamy dziewczynę. :D
Monika Włodarczak
ODPOWIEDZ