Karolcia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:tan: :tan: :tan:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
malgossiaa

Post autor: malgossiaa »

Jak będzie widać na załączonych zdjęciach, największym sukcesem mijającego miesiąca jest pozbycie się przez Karolcię obróżki feromonowej, która była już dawno przeterminowana, ale Karolcia nie dawała się dotknąć, żeby ją ściągnąć.
Odbyło się to dość śmieszno-straszno, ponieważ pewnego dnia Karolcia "wykicała" ze swojej kryjówki na trzech łapkach, ponieważ jedna z przednich zaklinowała jej się pod obróżką. Normalnie taka sytuacja dla kota wolnożyjącego byłaby dużym zagrożeniem, ale na szczęście Karolcia żyje sobie w małym mieszkaniu i nie musi na co dzień walczyć o przetrwanie. Kiedy chcieliśmy wybawić kotę z opresji, ona w panice, jak zazwyczaj w zbyt bliskiej obecności człowieka, rozerwała tę nieszczęsną obrożę. Problem więc się rozwiązał trochę sam.

Poniżej Karolcia na palmie przewidzianej wielkością dla małego kociaka
Obrazek

oraz kilka przesłodkich zdjęć z jednej z sesji z wędką
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Jaki jęzorek :love:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
Hith

Post autor: Hith »

No co za słodycz! Zakochać się można :love: :love: :love:
A zdjęcie z palmą wymiata :: u nas też furorę robi niziutki drapaczek dla kociaków, nieważne że można drapać tylko na plecach i na leżąco, bo jest się za dużym, miłość to miłość ::
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Post autor: saszka »

:serce:
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
malgossiaa

https://youtu.be/Q7hFS9D3nro

Przesyłam filmik z "ukrytej kamery", który dowodzi, że Karolcia czasem nawet lubi głaskanie. Trzeba tylko wyczuć dobry moment. Najlepsze momenty są zawsze w okolicach miski z jedzenie. Przez żołądek do serca :)
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

Rewelacja! Gosiu, super!
If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are. Style. That's what people remember.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wow, ale postęp! :)
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

malgossiaa pisze:https://youtu.be/Q7hFS9D3nro

Przesyłam filmik z "ukrytej kamery", który dowodzi, że Karolcia czasem nawet lubi głaskanie. Trzeba tylko wyczuć dobry moment. Najlepsze momenty są zawsze w okolicach miski z jedzenie. Przez żołądek do serca :)
:shock: :shock: :shock:
Gosia :jebanewalentynki:

na marginesie - cały czas o Was pamietam :cry:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

o ja pierniczę - kolejna czarownica wśród wolontariuszy :aniolek:
Awatar użytkownika
Marianna

Post autor: Marianna »

Co słychać u naszej Karolci? :aniolek:
Hemingway mawiał: „Posiadanie jednego kota prowadzi do posiadania następnego”, dlatego też z Marianną i Kreską gościliśmy Izaurę i Leonsję, a wcześniej Dramata Niezłomnego oraz Kostka
Awatar użytkownika
malgossiaa

https://www.youtube.com/watch?v=v8a3ItF ... e=youtu.be

Kolejna relacja z "płaszczenia kota". Jestem bardzo zadowolona z postępów. Karolcia się nadstawia do głaskania, czasem nawet podchodzi bliżej i widać po co, ale jeszcze nie ma odwagi żeby tak otwarcie się upominać o głaski. Oraz zaczyna mruczeć!
Nie jest też już tak płochliwa kiedy się do niej podchodzi. Teraz można normalnie podejść i pogłaskać - no chyba że akurat Karolcia nie ma ochoty, wtedy się dziwnie patrzy... :lol:
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

O łałciu :shock:
Normalnie szczękę z podłogi zbieram!
:modly: :modly:
nie mogę, Kot na mnie leży.
Awatar użytkownika
saszka
Babcia Wierzba

:shock:
Mrucząca Karolcia
:shock:
Jestem pod nieustannym wrażaniem pracy, którą włożyłaś, Gosiu. I bardzo Ci dziękuję.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

To jest taka Karolcia jak na samym początku, gdy do nas trafiła.
Gosiu, odbudowałaś Jej zaufanie :aniolek:
ODPOWIEDZ