Rumianek II

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

Awatar użytkownika
Barman76

Post autor: Barman76 »

Rumianek nadal jest wycofany. Zabieg spowodował regres w relacjach kocio-ludzkich. Jest bardziej płochliwy, ale na szczęście nie stracił ochoty na zabawę. Chętnie bawi się wędką, turlając się z boczku na boczek, próbuje łapać piórka. Niezmiennie Rumianek nawiązuje bliskie relacje z Fifką i Homerem. Chętnie śpi przytulony do któregoś z kocich towarzyszy.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lut 2018, 20:50 przez Barman76, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem normalny. Kocham Koty.
Awatar użytkownika
Barman76

i co się gapisz? Kota w pieleszach nie widziałeś? ::
Obrazek
Awatar użytkownika
Barman76

Wczoraj
Obrazek
i dziś
Obrazek
Dwa zdjęcia, ten sam kot... Rumianek II. Kot, który otrzymał nowe życie. Czas znowu zaczął dla Niego płynąć. Spotkał na swojej drodze dobrą duszę. Zaopiekowali się Nim ludzie z sercem, na którym odciśnięte są ślady wielu kocich łapek.
Jak bardzo potrzebne są domy stałe lub tymczasowe, Rumianek jest doskonałym tego przykładem.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Wiele złego spotkało Rumianka w życiu, ale teraz los Mu wynagradza tamte złe chwile...
Jak dobrze, że dołączyliście do Fundacji! :aniolek:
Awatar użytkownika
Barman76

Ale to my wszyscy mamy udział w Jego wyzdrowieniu. Ci którzy go odratowali, opiekowali się Nim w szpitaliku, którzy Go doglądali, brali na ręce mimo Jego ostrych zębów i pazurów :: . Nas ujął za serce i kontynuujemy "pracę" wszystkich Wolontariuszy. A te dwa zdjęcia bardzo wyraźnie pokazują co wszyscy robimy dla tych biednych, skrzywdzonych kotów.
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Oczywiscie!
Ale gdyby nie Wy, nie byloby dla Niego dt...
Awatar użytkownika
Barman76

Na pewno by się znalazł. Bo jak nie kochać tego słodziaka... Bo jak nie kochać każdego kota...
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

Kotów takich, jak Rumianek nie chce brać nikt na start. A ci, którzy mają doświadczenie, są zazwyczaj zakoceni po uszy. Kat ma rację. Rumianek umierał ze stresu. Różnie się to mogło dla niego skończyć. Tego, co dla niego robicie, nie sposób przecenić.
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

no służą, służą mu te domowe pielesze :wink: :D :D :D
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Neda

Post autor: Neda »

Pełna zgoda, w szpitaliku był zaopiekowany, ale bez ludzkiej uwagi na stałe, i jak się okazało -
kocich kolegów, zmarniałby... może nawet nie dotrwałby do dziś. Nie wszystkie nasze szpitalikowce zdążyły na swoje domowe chwile szczęścia...
Awatar użytkownika
Barman76

Rumianek znów się otwiera. Pozwala sobie dotknąć wąsy i nosek. I uwielbia się bawić. Widać, że się relaksuje ::
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wiedźma

Post autor: wiedźma »

Jaki bębenek! :love:
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde
Awatar użytkownika
Barman76

oj tam oj tam. Chłopina się spłaszczył więc się rozszerzył :D
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

Barman76 pisze:oj tam oj tam. Chłopina się spłaszczył więc się rozszerzył :D
ach ta złośliwa grawitacja :lol:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
Barman76

Rumianek wydaje się być bardziej wyluzowany. Coraz częściej pozwala się dotknąć, nie ucieka panicznie, na wyciągniętą rękę w swoim kierunku reaguje wyciąganiem szyi. Pozwolił się miźnąć między uszami, a nawet po policzku :: . Z obserwacji wynika również, że uznał dominację Homera, ale stawia granice i potrafi machnąć Go po tyłku pazurkiem :lol: . Jednakże razem chętnie spędzają czas i odpoczywają w swoim towarzystwie
Obrazek
ODPOWIEDZ