Edzia szybko przypomniała sobie, że głaski są fajne, a codzienne mizianki w kocyku przed telewizorem sprawiły, że Edzia wyluzowała się na całego i zaczęła prężyć przy głaskaniu, obracać na plecy i nadstawiać boczki

Miałam nadzieję, że po wypuszczeniu z klatki, Edzia nie zapomni, że to fajne... no ale niestety. Edzia wypuszczona to Edzia ukryta... pod łóżkiem, pod stołem, pod krzesłem, za rogiem, zawsze z pełnym widokiem na pomieszczenie i człowieka, ale ze sporym dystansem

Kiedy idę w jej stronę, Edzia myśli, że idę do niej, więc ucieka - wtedy nie ma szans jej złapać, a tym bardziej pogłaskać. Dajemy jej teraz przestrzeń, żeby nie myślała, że na nią polujemy, troszkę udajemy, że jej nie widzimy żeby nie czuła się obserwowana

Zdarza się, że przydybie ja w jakiejś budce, kiedy nie ma możliwości ucieczki i wtedy wygłaskam porządnie - na początku się wzdryga, ale po chwili sama się nadstawia. Niema tez problemu z trafieniem do kuchni

Kiedy jest pora posiłku, lub ktoś krząta się przy lodówce, przybiega z reszta stada i gada, jest jedną z tych głośniejszych
kilka fotek z eksploracji
i jeszcze kilka z mizianek kocykowych