Bob budowniczy

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
filo

Post autor: filo »

Mówiłam, że będzie dobrze :D
A jak sobie od czasu do czasu sykną na siebie w ramach dyskusji o filozofii życia, to im się nic nie stanie :cool:
Kuini

Post autor: Kuini »

Kociaki niby śpią na wspólnej kanapie, ale Kuini wobec Boba trzyma dystans i jeszcze na niego syczy. Ale mam nadzieję, że będzie lepiej :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota

Post autor: Dorota »

Dwa koty na jednej kanapie bez przegrody w postaci Dużej. Sukces. :banan: Bardzo ładnie na niej wygladają - zupełnie jak dwa lwy pilnujące bramy :lol: . Bobas super się rozwala na tej kanapie, a Kuini leży jak "lady".
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

w sumie to nie wiadomo, który to Bob ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota

Bobo, czyli "Czarna Bródka" to ten, co leży podwoziem do góry :P , ale jak patrzy się na nie z daleka lub gdy jest ciemno, to praktycznie są nie do odróżnienia :wink:. Kociaki coraz częściej się obwąchują i Kuini już prawie przestaje burczeć na Bobisia. Za to misek z wyżerką jeszcze broni w myśl zasady:"co moje to nie rusz, ale twoje muszę sprawdzić, czy nie masz czasem czegoś lepszego" :aaa:
Awatar użytkownika
evelina

Post autor: evelina »

Podobne są do siebie bardzo! Słodki ten Bobi jak tak leży :)
filo

Czarne plamki oba koty mają jednak trochę inaczej ułożone. Mimo to są w stanie tak się prezentować, żeby trzeba się było zastanowić, który jest który.
Miło oglądać kota na luzie :D
Awatar użytkownika
Dorota

No tak, kot faktycznie na luzie, bo w czwartek "ktoś" upolował sobie :jesc: pierś z kurczaka :diabel: , ale nie zdążył jej zjeść, bo kradzież została odkryta przez Dużą :???: . Duża jednak nie mogła się gniewać, bo dwa koty były w kuchni i oba w jednakowym czasie się z niej ulotniły :spadam: :aniolek: . Tyle tylko, że Kuini do tej pory nie kradła. No to kto??? :???: :patyk: .
Natomist w piątek Bombiasty upolował sobie na kolację frankfuterki :jesc: , które były na sobotnie śniadanko :wink: , ale tym razem udało mu się jednego wrzucić prosto do żołądka :twisted: . Nie wspominając już o tym, że te stwory prawie codziennie zjadają po kilka plasterków polędwicy sopockiej i to bez skórki :serce:
Awatar użytkownika
pantea

Post autor: pantea »

Czyli Duża musi poćwiczyć chowanie jedzenia przed futrami ;)
Co obchodzi cię jak korzystam z szaleństwa – bez czy w pasach bezpieczeństwa...
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

Dorota pisze:No tak, kot faktycznie na luzie, bo w czwartek "ktoś" upolował sobie :jesc: pierś z kurczaka :diabel: , ale nie zdążył jej zjeść, bo kradzież została odkryta przez Dużą :???: . Duża jednak nie mogła się gniewać, bo dwa koty były w kuchni i oba w jednakowym czasie się z niej ulotniły :spadam: :aniolek: . Tyle tylko, że Kuini do tej pory nie kradła. No to kto??? :???: :patyk: .
Natomist w piątek Bombiasty upolował sobie na kolację frankfuterki :jesc: , które były na sobotnie śniadanko :wink: , ale tym razem udało mu się jednego wrzucić prosto do żołądka :twisted: . Nie wspominając już o tym, że te stwory prawie codziennie zjadają po kilka plasterków polędwicy sopockiej i to bez skórki :serce:
zdziwilabyś się jak szybko koty uczą się od siebie nawzajem - nie zawsze dobrych zachowań :twisted: .
Proponuję z śniadaniem/obiadem/kolacją zamykac sięw łazience :lol:
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

Duża powinna zostać wegetarianką, wówczas nie byłoby kłótni, do kogo należy kurczak ;)
Obrazek
filo

No i wychodzi na to, że nie umiemy z moimi rezydentami wychować kociaka na porządnego kota :patyk:
Awatar użytkownika
Dorota

Bombiasty jest bardzo porządnym kotem - bez przerwy się myje, czyści swoje miski, i nie tylko swoje), załatwia się tylko w świeżo posprzątanej kuwetce (a ma dwie do wyboru), śpi w łóżku, zabierając Dużej pościel i lekko ją spychając, rozwala się podwoziem do góry na kanapie (na narzucie i na kocyku, żeby było bardziej miękko) lub na fotelu między pluszakami (których łapy są świetnymi poduszkami) :wink: . Czego więcej można chcieć od kota??? :papa Tylko podniebienie ma królewskie, zresztą Kuini też :jezyk2: . Oba koty po prostu dają do zrozumienia, i to dość oczywiście, co chciałyby dostać do swoich miseczek i o co w szczególny sposób proszą :cheers: :modly: :modly: .
filo

Dostałam życzenia świąteczne ze świeżymi zdjęciami Boba. Chłopak wyleguje się na luzie w swoich ulubionych pozycjach. Żyć, nie umierać :)
Awatar użytkownika
kiniek

Post autor: kiniek »

czekał długo na ten właściwy dom, ale jak widać się opłaciło :)
"Pies: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - są bogami!
Kot: karmią mnie, kochają, troszczą się o mnie - jestem bogiem!"
ODPOWIEDZ