Zane, pierwszy etap wtajemniczenia

Nasi podopieczni szczęśliwie wyadoptowani :)

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

Zane chyba jednak z tych nieco większych a na pewno tęższych :P mi wyglądem podpasował na 4-miesięczniaka.
Miki a goniłaś go jakoś specjalnie żeby podać leki? Może małe przekupstwo czymś aromatycznym i smacznym ::
"Teraz prędko, zanim do nas dotrze, że to bez sensu" Król Julian :)
miki

Post autor: miki »

Z lekami żaden problem, wystarczy złapać małego i położyć żel na oczy, trochę się wtedy uspokaja, ale Duża Kicia jak na razie nie jest zadowolona, że nie jest w centrum uwagi. Wywali się kupa futra i urządza prezentację, a nikt nie zwraca na nią uwagi. Akceptacja Abi też trochę trwała więc na pewno będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Nosferatu

Jak tam Zane i stosunki kocio-kocie?
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

No właśnie - jak tam?
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
miki

Długo nie pisałem, ale każdy dzień podobny do poprzedniego. Zane próbował dyskutować na tmat sensowności leczenia, nie powiem pazórki ma ostre. W środę nareszcie się przełamał, mamy okrągłego kotka, początek i koniec można rozróznić tylko po kierunku ogona, jak owinie się wokół nogi to trudno się ruszyć. Do dużej Kici nadal czuje respekt, na szczęście jest dużo kryjówek gdzie może się ukryć, Kicia próbuje naciągnąć go na zabawę, a mały wieje gdzie pieprz rośnie. Jutro wizyta u weterynarza, zobaczymy co z dalszym leczeniem, orobaczenie i zabezpieczenie skóry przed pasożytami. Nowe zdjęcia już niedługo. Podstaram się pstryknąć trochę w ciągu dnia.
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

domagam się zdjęć:D
"(...)Nie jesteś jednak tak bezwolny, A choćbyś był jak kamień polny, Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach."
Awatar użytkownika
Nosferatu

Jak zdrowie kluska? I gdzie są zdjęcia :patyk:
miki

Żywe srebro?????????????????

Rozłożyła mnie grypa, jak poczuję się lepiej to zaraz urządze sesję zdjęciową. Zane stara mi się dostarczyć rozrywki przez cały dzień, jak Monia wraca z pracy to załamuje ręce, pokój wygląda jak po przejściu tornada, a niewinne kociątko leży na fotelu i domaga się pieszczot. Niestety uwziól się na rośliny i trzeba było przeprowadzić szybką akcję ratowniczą. Weterynarz nadal w planach, ale to tylko odrobaczenie + wizyta kontrolna, chłopisko wydaje się zdrowieć z dnia na dzień. Czasami sobie psiknie i to wszystko, rozwolnienia nie stwierdzono. Duża Kicia próbuje namówić go do zabawy ale nadal się jej boi.
miki

Foty

Obrazek
Ostrzenie ząbków
Obrazek
Zielonooki przystojniak
Awatar użytkownika
Nosferatu

Haha super, mała zgaga ::
miki

Wcale nie taka mała, robi się kawał kota. Natomiast szybki jak błyskawica, do setki dochodzi w dwie sekundy. :D
miki

Weterynarz

I po wizycie, chłopisko się trochę zestresowało. Zabezpieczona skóra przed pasożytami, odrobaczone zwierzątko, nadal musi dostawać żel, ale reszta w absolutnym pożądku.
Kotek gotowy do adopcji.
Kto chce przytulaska?
Obrazek
Awatar użytkownika
Nosferatu

To tak jak myślała, on raczej z większych będzie. A żel to chodzi o neomycynę?
Awatar użytkownika
fuerstathos

Post autor: fuerstathos »

a możemy prosić o takie zdjęcia w całości?
takie do ogłoszeń...
Obrazek
Awatar użytkownika
marinella

Post autor: marinella »

ja tutaj nie chce być niegrzeczna i zniechęcać, absolutnie to nie jest moim zamiarem ale zdjęcia nie są najlepsze, to niestety średnio wróży odnośnie zainteresowaniu potencjalnych domów

wiem ze to kociak i do tego czarny i trudno pstryknąć coś dobrego ale pozwolę doradzić jak ja to robiłam. pstrykam na jednej sesji ok 100-200 zdjęć i wtedy wiem że coś się wybierze, koniecznie w różnych miejscach na jednolitym kontrastowym tle. Czarnemu najlepiej pstrykać w dzień kiedy jest najwięcej światła dziennego
Obrazek
ODPOWIEDZ