dokładnie to samo pytanie zadałam Ani na Fb trzy sekundy temuAsia_B pisze:Historia nieprawdopodobna! SUPER!anasta pisze:Znalazlam ja przed świętami bożonarodzeniowymi w 2012, dlugo szukalam jej miejscowki, ale nie na fermie tylko eko chowu- nikt jej nie chcial. Zebralam wiec info o bytowaniu kur, zamowilam pasze i musialam przetrzymac kurzysko przez zime, bo nie zostawie bezbronnego ptaszyska na sniegu. Ku mojemu zdziwieniu ekspresowo zintegrowala sie z moimi 3 psami (z dwoma wielkimi potrafi spac przytulona) i wszystkimi kotami, oczywiscie kroluje w tym towarzystwie. Ma do dyspozycji ogrod, wchodzi i wychodzi balkonem razem z psami, apetyty ma jak kobieta w ciazy.......ale co najwazniejsze znosi nam w kuchni w kartonie pyszne eko jajkaAsia_B pisze:Czy moje oczy dobrze widzą?![]()
kura??![]()
skąd macie kurę? ja też chcę. Przyszlo jej zyc w dosc odmiennych od kurzych zwyczajow warunkach, ale wiem, ze jest szczesliwa
Super z niej kura, jest bardzo kontaktowa, gada jak najeta, szczegolnie jak widzi, ze ktos ma do jedzenia cos , na co akurat ona ma ochote. Dostala imie Waleria. Na poczatku wszyscy sie ze mnie smiali, ze kurze imie dalam , skoro ona podono glupia. A teraz wychodze na taras zawolac Walerie i ku zdziwieniu wszystkich ona slyszac wolanie swojego imienia pedzi do mnie jak petarda niczym kaczor donald w kreskowce. Nigdy bym sie nie spodziewala, ze kura to takie pojete ptaszysko:)
Kochana z Ciebie Kobieta![]()
Wybacz pytanie z serii przyziemnych![]()
Czy Waleria korzysta z toalety...?
Mania i Maniek
Moderatorzy: crestwood, Migotka
Hm..mozna powiedziec, ze w 80 % zalatwia swoje potrzeby na zewnatrz, w 15% udaje jej sie trafic na pozostawiona dla niej na podlodze gazete, a te 5% trafia na podloge. Daleko nam jeszcze do perfekcji, ale robi postepy. Oczywiscie nie zalatwia sie w karton w ktorym znosi jaja:). Wbrew wszystkiemu to bardzo czyste zwierze.Asia_B pisze:Historia nieprawdopodobna! SUPER!anasta pisze:Znalazlam ja przed świętami bożonarodzeniowymi w 2012, dlugo szukalam jej miejscowki, ale nie na fermie tylko eko chowu- nikt jej nie chcial. Zebralam wiec info o bytowaniu kur, zamowilam pasze i musialam przetrzymac kurzysko przez zime, bo nie zostawie bezbronnego ptaszyska na sniegu. Ku mojemu zdziwieniu ekspresowo zintegrowala sie z moimi 3 psami (z dwoma wielkimi potrafi spac przytulona) i wszystkimi kotami, oczywiscie kroluje w tym towarzystwie. Ma do dyspozycji ogrod, wchodzi i wychodzi balkonem razem z psami, apetyty ma jak kobieta w ciazy.......ale co najwazniejsze znosi nam w kuchni w kartonie pyszne eko jajkaAsia_B pisze:Czy moje oczy dobrze widzą?![]()
kura??![]()
skąd macie kurę? ja też chcę. Przyszlo jej zyc w dosc odmiennych od kurzych zwyczajow warunkach, ale wiem, ze jest szczesliwa
Super z niej kura, jest bardzo kontaktowa, gada jak najeta, szczegolnie jak widzi, ze ktos ma do jedzenia cos , na co akurat ona ma ochote. Dostala imie Waleria. Na poczatku wszyscy sie ze mnie smiali, ze kurze imie dalam , skoro ona podono glupia. A teraz wychodze na taras zawolac Walerie i ku zdziwieniu wszystkich ona slyszac wolanie swojego imienia pedzi do mnie jak petarda niczym kaczor donald w kreskowce. Nigdy bym sie nie spodziewala, ze kura to takie pojete ptaszysko:)
Od dziecka znosilam do domu wszystkie stworki potrzebujace pomocy, jeze, krety, koty, psy, papugi. Moja rodzina uwaza, ze jestem dziwna, bo utrudniam sobie tym zycie...a ja sobie mysle w duchu.....bosz ci ludzie sa tak plytcy, ze nie maja nawet pojecie ile szczescia daje uratowanie jednego bezbronnego zycia.
Wychodze z prostego zalozenia, ile z siebie damy innym , tyle do nas wroci;).
Asiu B. .... wsrod moich znajomych jestem raczej postrzegana jako dziwna osoba o wyjatkowej milosci do wszelkich zwierzat.Asia_B pisze:Historia nieprawdopodobna! SUPER!anasta pisze:Znalazlam ja przed świętami bożonarodzeniowymi w 2012, dlugo szukalam jej miejscowki, ale nie na fermie tylko eko chowu- nikt jej nie chcial. Zebralam wiec info o bytowaniu kur, zamowilam pasze i musialam przetrzymac kurzysko przez zime, bo nie zostawie bezbronnego ptaszyska na sniegu. Ku mojemu zdziwieniu ekspresowo zintegrowala sie z moimi 3 psami (z dwoma wielkimi potrafi spac przytulona) i wszystkimi kotami, oczywiscie kroluje w tym towarzystwie. Ma do dyspozycji ogrod, wchodzi i wychodzi balkonem razem z psami, apetyty ma jak kobieta w ciazy.......ale co najwazniejsze znosi nam w kuchni w kartonie pyszne eko jajkaAsia_B pisze:Czy moje oczy dobrze widzą?![]()
kura??![]()
Wiekszosc moich znajomych woli myslec jak tu sobie zycie umilic i uprzyjemnic, a nie komplikowac i tracic czas i pieniadze na nianczenie zwierzat. Czy sa szczesliwymi ludzmi? Nie wiem. Wiem, ze ja jestem szczesliwa z moimi wyborami
Jesteś THE BEST!anasta pisze: Asiu B. .... wsrod moich znajomych jestem raczej postrzegana jako dziwna osoba o wyjatkowej milosci do wszelkich zwierzat.
Wiekszosc moich znajomych woli myslec jak tu sobie zycie umilic i uprzyjemnic, a nie komplikowac i tracic czas i pieniadze na nianczenie zwierzat. Czy sa szczesliwymi ludzmi? Nie wiem. Wiem, ze ja jestem szczesliwa z moimi wyborami .
Mania, odkryła ostatnio nowe smaki rybki
Maniek nie lubi tłumów gości, oto gdzie go znalazlam sobotnim popołudniem. Otwieram szafę z ubraniami i proszę Maniek we własnej osobie.
Mańki tradycyjnie wtulone
Zerknijcie na nogi Mańka, to jedna z jego nietypowych poz sennych;). Swoja droga jak można spać z tak wyprostowanymi nogami ???