Trollo

Nasi podopieczni, którzy odeszli...

Moderatorzy: crestwood, Migotka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

einfach pisze:
Morri pisze:Einfach, spokojnie, to dopiero pierwsze dni :good: i tak, moim zdaniem, jest megadobrze :good:
Wiem, wiem, po prostu panikuję, jak zwykle :: oczywiście, że będzie dobrze, musi być. Trollcio na pewno zrozumie, że dziewczyny nie mają zamiaru go nie zjeść :cool:
:eee: chyba nie mają zamiaru go zjeść :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jaggal

Post autor: jaggal »

w sumie kto wie, jakie Trollo ma pragnienia... :D
A kim to jesteś, rzekł dumny lord, że muszę ci się kłaniać?
Jedynie kotem innej maści, takiego jestem zdania!
W płaszczu czerwonym albo złotym, lew zawsze ma pazury
Lecz moje równie ostre są i sięgną twojej skóry.
einfach

Post autor: einfach »

jaggal pisze:w sumie kto wie, jakie Trollo ma pragnienia... :D
dokładnie :twisted:
kto wie co siedzi w tej slicznej główce ::
Awatar użytkownika
Cotleone

Post autor: Cotleone »

BEATA olag pisze:wymęczyć dzieciary przed spaniem
u nas codziennie o 22.00 dochodzi do gonitw po całym mieszkaniu - pozytywnych gonitw - Ebi / Stefan
trwa to 10 minut - dla mnie to wieczność - już widzę spojrzenia sąsiadów z piętra niżej :twisted:
To się ciesz, że o 22 :wink: . U mnie Vito z Hefalumpem to koło północy zaczynali ostatnią rundę :diabel: Sygnałem do zakończenia było zamknięcie salonu i syczące "idźcie spać!"
Mruczenie jest bardzo ważne. Mruczenie wygrywa za każdym razem. (T. Pratchett)
einfach

Mała aktualizacja:
1) zanotowałam JEDNO małe siku na dywanik, tylko jedno
2) Trollek, co mnie zdziwilo, nie boi się ani suszarki ani odkurzacza! wczoraj wąchał sobie spokojnie odkurzającą szczotkę, a włosy rano suszymy zawsze razem
3) podczas zabawy inne koty nie są ważne (i mogą wąchać/przesuwać mu ogon), a Trollek bawi się jak mały (i cokolwiek nieporadny) kociak :: nie mogliśmy przestać wczoraj się bawić, on taka ciapa a ja taka uchachana... biega sprintem, skacze, piruety, koziołek za koziołkiem, turlał się i przewroty w każde strony uprawiał, choć muszę przyznać, że polowanie to nie jest jego mocna strona :P
a jak już był zmęczony, to tylko machał łapkami w górze cap cap cap i burkał, jak nie dawałam mu złapać ::
Awatar użytkownika
kotekmamrotek

Post autor: kotekmamrotek »

a wiadomo, dlaczego tam ten sik? i w jakich okolicznościach????
einfach

kotekmamrotek pisze:a wiadomo, dlaczego tam ten sik? i w jakich okolicznościach????
w okolicznościach na pewno takich, że wtedy, kiedy mnie nie było - bo kiedy jestem, to zawsze wiem, gdzie Trollo jest, bo sobie gadamy i się miziamy i bawimy :)
poza tym jednym sikiem cała reszta znajdowana jest w kuwecie. Pojedziemy do weta w najblizszym czasie i obadamy tak czy siak, bo Rudemu nieźle cap... tzn. nieładnie pachnie z buzi (a mogę to ocenić dokładnie, bo nie ma głasków bez baranków w twarz), więc chciałabym to sprawdzić
einfach

Chciałabym się pochwalić, że od 2 dni Trollek przychodzi do mnie wieczorem na tulaski :: najpierw trzeba pomiziac na siedząco, potem buziaczek i baranek, a na koniec Trollek układa się w, że tak powiem, najmniejszą łyżeczkę :lol:
Stosunki z Korinką są już bardzo dobre, a z Tosią poprawne - mała ciągle na niego burczy i syczy, choć ten już chce się z nią tylko bawić i barankować (chyba mu nie zapomniała jak ją pogonił na początku).

A taki jestem piękny:

Obrazek

Obrazek

i długi i smukły:

Obrazek

i lubię koleżankę:

Obrazek

Obrazek

od której jestem o tyle większy:

Obrazek

i lubię wdychać świeże powietrze:

Obrazek

:love:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

Super wieści :)
BEATA olag

Post autor: BEATA olag »

i super kot, dla mnie zawsze KRÓL LEW :serce:
einfach

Przepraszamy za tak długi brak informacji, ale czekaliśmy na wyprowadzkę naszego ekstra lokatora, którego pobyt niestety się przedłużuł.Ten ekstra lokator był największym problemem, bo stresował i Trolka i Tosię... ale w końcu się wyprowadził i od razu jest lepiej :)
Trollek wydaje mi się, że całkiem okej znosi towarzystwo dziewczyn. Smutne jest to, że wygląda to tak,jakby inne koty za nim nie przepadały, np. odsuwają się od niego itd.
Korinka, dziecko słońca i miłości kociokociej, na początku była mocno zdystansowana, ale teraz już są prawie-że-kumplami :D
Trollek bardzo bardzo chce kontaktu z kotami, szczególnie z Tosią, która się go boi, bo ją zlał na początku i jeszcze mu nie zapomniała, więc nie chce się z nim ganiać i dużo buczy i piszczy. Ale już jest w miarę ok, tak myślę, razem patrzą na ptaszki i mogą być na tym samym łożku i mruczeć jednocześnie po dwóch stronach Pańci :) A parę dni temu przyłapałam je na wspólnym leżeniu obok siebie w naszej malutkiej łazience...
Trollek też patrzy, co robią inne koty i małpuje, nie tylko zabawę, ale też zachowania prokocie. Jak zobaczy, że Tosia myje Korinkę, to Trollek potem podchodzi do Korinki i też jej myje główkę... po chwili oczywiście próbuje ją zjeść i łapie zębami za kark, a Korinka się nie daje i Rudy dostaje po pysku, ale to nic - kumpelstwo jest ::
trochę się też bawią, ale z umiarem, bo jednak dziewczyny się jeszcze trochę boją. Trollek to taka gapa wielkich rozmiarów i uwielbia się bawić, ganiać, a przy tym wpada na wszystko i wszystkich. Niestety też uwielbia wszystkie te same rzeczy co Tosia (dosłownie wszystkie - miejscówy, sposoby zabawy, wsadzania pychola w buty, kuwety...), więc na tym polu też się pojawiają lekkie konfilkty i Tosia jest smutna, bo ustępuje (jest bardzo bojącą się koteczką i w 90% ustępuje innym). Tak czy siak myślę, że jest naprawdę dobrze, a jak teraz będę miała jeszcze troszkę więcej czasu, to dam Trollkowi więcej miłości, której to wielkie, nieśmiałe maleństwo potrzebuje :love: i już w ogóle nam się chłopak otworzy... mamy już swój mały rytuał: ja czytam wieczorem, a Trollek wchodzi do pokoju, woła mnie, potem wpada na łożko i skrada się (patrzy czy jest miejsce). Potem mu pokazuję, że może przyjść i wchodzi pomiędzy mnie a książkę, barankując dużo i przytula się głośno mrucząc ::

Obrazek
Awatar użytkownika
kikin

Post autor: kikin »

:jebanewalentynki:
Moje Tymczaski kochane :love: Lilianka, Della, Dakota, Alaska, Carlos, Santana, Sherlock, Watson, Koko, Bertil, Penelopa, Ebba, Alabama, Nebraska, Dastan, Tristan, Grafit, Kismet, Buffon, Bonucci, Okaka, Zaza, Tymek, Melisa, Fiesta
Awatar użytkownika
kat

Post autor: kat »

:ok:
Awatar użytkownika
Morri

Post autor: Morri »

ile znaczy ODPOWIEDNI dom....

nota bene kolejny kot, który miał być jedynakiem, a jednak nie jest :hm:
zaczynam wątpić, czy prawdziwi jedynacy w ogóle istnieją :shock:
einfach

Morri pisze:ile znaczy ODPOWIEDNI dom....

nota bene kolejny kot, który miał być jedynakiem, a jednak nie jest :hm:
zaczynam wątpić, czy prawdziwi jedynacy w ogóle istnieją :shock:
Trollek mógłby być jedynakiem, jeśli tylko poświęciłoby mu się odpowiednio dużo uwagi, pobawiło, pogłaskało, poganiało itd.
I nie wszystkie koty będa dobre dla Trollka - na pewno odpadają koty dominujące, koty nerwowe i drażliwe. Nie jest to jednak typowy 100% jedynak, który MUSI BYĆ SAM. Nie musi, a nawet nie wskazane, żeby był - pytanie tylko, czy będzie to człowiek poświęcający mu cały swój wolny czas, czy trochę człowiek, a trochę inny kocisty...
Niestety sam rudzielec nadal trochę dręczy Tosię, do tego stopnia, że mała buczy piskliwie, chociaż tak naprawdę to nie wiem dlaczego mała dalej tak panikuje. Wczoraj ganiali się przez chwilę, potem mała się poślizgnęła na panelach, przestraszyła się i zaczęła syczeć, buczeć, piszczeć, w stronę Trollka, chociaż Trollek był dobry metr od niej... i sam nie wiedział o co chodzi, jego mina była bezcenna - "jakaś wariatka z niej czy co, Pańcia??".
ODPOWIEDZ